Skjerpet sikkerhet rundt dommeren

Politiet skjerper sikkerheten rundt dommeren fra Hamar og hans familie, etter trusler og brann.

Rolf Thoresen

Rolf Thoresen, fungerende politimester i Hedmark politimester.

Foto: NRK

Etter at boligen til en dommer i Hamar ble totalskadet i brann natt til mandag, følger politiet i større grad med familien.

– Vi har jevnlig kontakt med familien, og vi har iverksatt sikkerhetstiltak, sier Rolf Thoresen fungerende politimester i Hedmark politidistrikt.

Drapstrusler på sms

Dommeren i Hamar fikk for en måneds tid siden trusler på sin mobiltelefon. I tekstmeldingen stod det at avsenderen skulle "skade og henge deg og familien din i framtiden". Trusselen inneholdt også opplysninger om at avsenderen kjente "mange kriminelle" og at han "gjør en tjeneste for noen som vet hvem dere er".

Politiet sporet SMS'en til en mann i 30-årene fra Stange. Han er tidligere straffedømt seks ganger for alvorlige trusler mot en rekke personer flere steder i landet. Mannen sitter nå i fengsel.

Les: Henger truslene sammen med brannen, er det første gang

Natt til mandag ble dommerens hus i Borchgrevinksgate i Hamar totalskadet i brann. Dommeren selv var på ferie, men dommerens datter og hennes venninne var hjemme og sov.

Politiets foreløpige konklusjon er at huset er påtent. Politiet utelukker ikke at det er sammenheng mellom truslene og brannen.

Les: –Tente på hus til dommer

Flere trusler

Mannen som har truet dommeren, har også truet flere andre personer. Ifølge Dagbladet er også mannen siktet for å ha truet flere dommere.

– Denne personen truer jevnlig. Vi har ikke iverksatt noen sikkerhetstiltak overfor de andre som har blitt truet, men vi har jevnlig kontakt med dem, sier Thoresen.

Vedkommende som har tent på huset risikerer å bli siktet for forsøk på mordbrann.

– Ikke noe med saken å gjøre

Stange-mannens forsvarer, Ole Richard Holm Olsen, sier at hans klient satt i fengsel da brannen skjedde.

– Han er siktet for trussel eller medvirkning til trussel, og så er han såkalt teknisk siktet for medvirkning til grovt skadeverk, men han tar avstand fra å ha noe med både truslene og brannen å gjøre, sier advokaten.

Dessuten mener advokaten at politiet har gode muligheter for å sjekke hans aktivitet, så lenge han nå sitter i fengsel, og også gjorde det når det brant.

– Han har vært på et godt kontrollert sted, og politiet har jo da gode mulighet for å sjekke hvem han eventuelt har vært i kontakt med. Hvorvidt han har samtalt med andre for å utføre disse handlingene, det skulle det være mulig for politiet å finne ut av, sier Olsen.

Fungerende politimester Rolf Thoresen forteller at brannen hos en dommer i Hamar påsatt.

Brann påsatt på Hamar