Hopp til innhold

Skjelte ut overgrepstiltalte i retten

Fornærmede i saken mot psykiateren som står tiltalt for seksuelle overgrep, skjelte ut tiltalte og nektet å forklare seg mens han var i rettssalen.

Gråtende forklarte kvinnen at legen hadde bedt henne gi ham munnsex allerede i tredje time hun gikk hos ham.

Rettssaken mot psykiateren som er tiltalt for overgrep mot en kvinnelig pasient, begynte i Gjøvik tingrett tirsdag.

Rettssaken i Gjøvik tingrett fortsatte etter at retten hadde avvist forsvarerens begjæring om utsettelse på grunn av dårlig politietterforskning. Nå må tiltalte forlate rettssalen mens fornærmede forklarer seg.

De seksuelle overgrepene psykiateren (44) er tiltalt for, skal ha skjedd over en treårsperiode fra 2005. Tiltalte benekter all skyld i saken.

Brøt sammen

Den fornærmede kvinnen sa i retten at hun ikke ville forklare seg mens tiltalte var i rettsalen. I stedet for å gå i vitneboksen, reiste hun seg, og snudde seg mot tiltalte som satt på benken bak henne, og skjelte ham ut.

Gråtende fortalte hun at legen hadde vært veldig opptatt av å prate om sex, og allerede i tredje time hadde han bedt henne gi ham munnsex.

Nå har retten bestemt at den tiltalte legen må sitte i en tilstøtende sal mens fornærmede forklarer seg.

Ville utsette saken

Psykiateren fikk altså ikke gjenomslag for sitt krav om utsettelse av rettssaken.

Hans forsvarer, advokat Thomas Randby, mener politiet ikke har etterforsket saken grundig nok, og ville ha saken utsatt.

Han pekte på at bare fire av ti vitner som skal forklare seg i retten, er blitt avhørt av politiet på forhånd, men dette var ifølge retten ikke grunn god nok til å utsette saken.