Politianmelder sjikanerende tilrop

En gruppe unge menn hadde samlet seg utenfor rettslokalene og kom med sjikanerende tilrop mot Rune Øygard da dag to av rettssaken var over. Nå er politiet på leting etter mennene.

Trusler Øygard

Her tar aktor Thorbjørn Klundseter i mot politiet etter hendelsen.

Foto: Elin Fossum / NRK

Da Vågå-ordfører Rune Øygard i dag skulle forlate Sør-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer, opplevde han å blir skjelt ut av tre menn.

– Mot overmakta

De tre mennene, i alderen 20-30-år, hadde tatt plass utenfor dørene. De ga tydelig uttrykk for at de mislikte handlingene Øygard står tiltalt for.

– Du kan stå der i den fine dressen, med de fine kontaktene dine. At en politiker kan gjøre sånn, skam over deg, sa den ene.

– Ikke glem oss, for vi glemmer ikke deg, sa en annen.

De tre mennene sier til NRK at de vil vise at de støtter jenta mot overmakta.

Videre forteller de at de vil bli flere og flere i løpet av nærmeste framtid. De vil også opprette en Facebook-gruppe for jenta.

Anmelder saken

– Vi kommer til å politianmelde dette, og så må vi se på behov for eventuelle sikkerhetstiltak, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen, som ser alvorlig på hendelsen.

Hun har ingenting til overs for handlingen.

– Dette er bøller, det ser man jo, de har sikkert svin på skogen de og. Å true noen slik er helt uakseptabelt, og klart belastende for min klient.

Statsadvokat og aktor Thorbjørn Klundseter forteller til NRK at det vil bli vurdert om Øygard skal få politibeskyttelse.

– Jeg kommer til å ta kontakt med politiet og be dem se på hva dette kan være.

Onsdag kveld er politiet på leting etter de tre involverte mennene.

Se video av hendelsen:

Øygar ble onsdag truet da han kom ut av rettslokalet

Reporter: Alexander Nordby – Foto/redigering:Arne Sørenes