Skiløper funnet i god behold

Skiløperen som i går ble meldt savnet etter at han la ut på en skitur i Synnfjell i Oppland, ble i natt funnet i god behold på toppen av Spåtind.

Spåtind, største fjelltopp i området Synnfjellet

Skiløperen skulle gå fra Spåtind hotell mot Spåtind, som ligger i området Synnfjellet, mellom kommunene Nordre Land og Etnedal i Oppland.

Foto: Jan Arne Ekkeren/Creative Commons

- Mannen ble funnet av Røde Kors. Han hadde søkt ly for været, opplyser operasjonssentralen i Vestoppland politidistrikt.

Mannen ble meldt savnet da han søndag ikke kom hjem til avtalt tid. Røde Kors bisto i går i søket med sju snøscootere for å lete etter skiløperen.

Han skal ha vært godt kledd og ha hatt med seg mat, men det var dårlig vær i området med 5 kuldegrader og snøvær

Mange søkte

Et hotell i nærheten bisto også i søket med en scooter, i tillegg var hundeekvipasjer i området og Norsk Folkehjelp.

– Han ble meldt savnet av kona ved 18.45-tida, da han ikke kom tilbake til hytta til avtalt tid. Han skulle være tilbake før det ble mørkt, men gjorde altså ikke det, sa operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Pål Andersen til NRK i går.

Mannen skulle gå en skiløype fra Spåtind hotell og til toppet av fjellet Spåtind.

– Han har ikke med seg hverken lys eller mobiltelefon, så det ikke noe enkelt søk, sa operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Børge Hals, sent søndag kveld.

Dårlig vær i området

Han er imidlertid fjellvant, godt kledd og har også med seg sekk med klær og mat, ifølge politiet.

Det var dårlig vær i området. Det vil si at det snødde og var minus tre grader.

– Det er snø i lufta, mørkt og dårlig sikt, så det er vanskelige leteforhold. Og fordi han ikke har med seg mobiltelefon får vi ikke kontakt med ham, sa Andersen.


Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.