Hopp til innhold

Skal ha hatt et turbulent forhold til stefaren

Kilder tett på mannen som er siktet etter drapet i Øyer, sier han hadde et vanskelig forhold til den avdøde stefaren.

Siktet Øyer-drapet

DRAPSSIKTET: 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Den drepte er Kristiansens eks-stefar. Foto: Presse / Politiet

Politiet valgte i dag å gå ut med navn og bilde på den etterlyste 23-åringen som er siktet for drapet på en 58-åring i Øyer i Gudbrandsdalen. Levningene etter mannen ble funnet i et bål som fortsatt brant da politiet kom til stedet torsdag i forrige uke. Funnstedet er like ved en mye brukt sykkelsti mellom Hafjell og Lillehammer.

Den drepte, Bjarte Hansen, er siktedes tidligere stefar, bekrefter politiet.

Den siktede, Kim Andreas Kristiansen, er 23 år og er oppvokst i Øyer og nabokommunen Lillehammer. De siste ett til to årene har han bodd i en leilighet som han overtok etter den nå avdøde stefaren i et bolighus sør i Øyer.

– Havnet skjevt ut i ungdommen

Flere kilder NRK har snakket med sier at den siktede uttrykte mye sinne overfor mannen som var hans stefar gjennom mye av oppveksten.

En barndomsvenn fra Lillehammer sier han visste at forholdet til stefaren var vanskelig, selv om han sjelden hadde nære samtaler med kameraten.

Han havna litt skeivt ut.

Barndomsvenn av siktede

– Kim havna litt skeivt ut i tidlig ungdom og fikk mange problemer, og etter det har det dabba litt av med vår kontakt, hevder kameraten.

En annen bekjent av den mistenkte sier til NRK at han har inntrykk av at han var mye aleine.

– Jeg har aldri fått med meg at han har hatt en bestevenn. Men han er en smart person og en grei fyr, sier han.

Selv om forholdet til stefaren skal ha være turbulent, bodde den siktede 23-åringen tidvis sammen med Bjarte Hansen i leiligheten i Øyer etter at sistnevnte flyttet utenlands. 58-åringen skal ha tilbudt stesønnen å overta leiligheten, mot at han fikk bo der når han var hjemme i Norge.

– Pliktoppfyllende og oppegående

Kripos gjør undersøkelser i en bolig ved Øyer.

SIKTEDES BOLIG: Kripos har i tre dager på rad gjort undersøkelser i leiligheten i Øyer der siktede bodde.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Den siktedes tidligere arbeidsgiver på en bensinstasjon et annet sted på Østlandet, har bare gode ord å si om sin tidligere medarbeider.

– Jeg kjenner han som en veldig oppegående og pliktoppfyllende gutt. Jeg har aldri sett eller hørt at han gjorde noe ulovlig. Han slutta her fordi han skulle flytte. Han skulle da flytte til leiligheten i Øyer som han fikk overta fra stefaren.

Han sier han ble godt kjent med den unge mannen som nå er mistenkt for drap, ikke minst etter at de reiste på tur med de ansatte til Tyskland.

– Jeg hørte ham aldri si et vondt ord om stefaren. Tvert om forsto jeg det som han selv ønsket å ha kontakt, selv om han bare var eks-stefaren. Han skulle komme fra bostedet i utlandet en gang imellom, hevder han.

På dette tidspunktet hadde den mistenkte ikke førerkort, og tok buss eller gikk til jobb.

Kom i feil miljø

Kim Andreas Kristiansen er oppvokst i Lillehammer-området. Han gikk på flere ulike videregående skoler i regionen.

NRK har vært i kontakt med flere bekjente fra tiden på videregående.

En av dem sier at Kim Andreas var glad i å tegne, og var opptatt av tatoveringer. Han skal også ha drevet med graffiti. Skolekameraten er overrasket over at 23-åringen nå er siktet for drap.

– For meg virket han som en snill og ydmyk person, sier han.

Samtidig presiserer han at han ikke vet hvordan forholdet til eks-stefaren var.

Bjørn Egil Bergundhagen

POLITIET: Stasjonssjef Bjørn Bergundhaugen vil ikke utdype hva de vet om forholdet mellom avdøde og siktede.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

– Dette kommer veldig overraskende på meg. Slik jeg kjenner ham fra tida på videregående var han ingen voldelig person, sier en annen tidligere skolekamerat.

De siste årene har de to hatt lite kontakt.

– Men utifra det jeg har sett på Facebook de siste åra virker det som han har kommet inn i feil miljø, sier skolekameraten.

Politistasjonssjef i Lillehammer, Bjørn Bergundhaugen, ønsker ikke å kommentere hva de vet om hvordan forholdet mellom stefaren og hans stesønn var.

– Det eneste jeg kan si om det er at vi ikke kan si noe bestemt om hvorvidt den delen av saken har noe med motivet å gjøre.

Væpna politiaksjon i Lillehammer

PÅ RØMMEN: Væpna politi aksjonerte i ettermiddag i skogen ved Solhøgda i Lillehammer i forbindelse med drapssaken. Aksjonen var resultatløs.

Foto: Lars Erik Skrefsrud/NRK

Flere saker fra Innlandet