Siri Hatlen leder Ungdoms-OL

Siri Hatlen er av Kulturdepartementet valgt som styreleder for Ungdoms-OL 2016.

Siri Hatlen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Siri Hatlen er 53 år. Hun er utdannet sivilingeniør og har hatt flere lederstillinger og viktige styreverv, både i private og det offentlige.

Huitfeldt fornøyd

- Jeg er meget fornøyd med at Siri Hatlen har takket ja til å være styreleder for Ungdoms-OL, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.

  • De skal ta det olympiske flagget tilbake til Lillehammer
  • Video Lillehammer får ungdoms-OL i 2016

    Lillehammer får ungdoms-OL i 2016

Hatlen gikk av som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus i juni i fjor da hun kom på kollisjonskurs om en økonomisk langtidsplan med styret i Helse Sør-Øst.

Hun er nå styreleder for det norske industriselskapet Sevan Marine og styremedlem i Unibuss.

– Utfordrende

- Det blir en utfordrende oppgave å lede styret for ungdoms-OL. Men med sin brede og tunge erfaring fra offentlig og privat virksomhet er Siri Hatlen en meget godt kvalifisert styreleder, sier Huitfeldt.


Staten har gitt en garanti på 409 mill. kroner og et tilskudd på 232 mill. kroner for å arrangere vinterungdoms-OL 2016 i Lillehammer.


Stortinget har vedtatt at organisasjonskomitéen for forberedelse og gjennomføring av ungdoms-OL 2016 opprettes i form av et aksjeselskap med statlig eierandel og styredeltakelse på mer enn 50 prosent.

Det første vinterungdoms-OL i historien starter i Innsbruck i Østerrike fredag denne uka. Det vil derfor være lite erfaringsgrunnlag å bygge på når ungdoms-OL 2016 skal planlegges.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Elin Fossum

Klokka 19:30: Nyheter fra Innlandet

Klokka 19:30: Nyheter fra Innlandet