Sildnes på banen igjen etter stygt beinbrudd

HamKam-spilleren Emil Sildnes ble erklært fotballinvalid etter at han brakk leggen i en kamp. Nå er han igjen å se med ball på HamKams treninger.

HamKam

Det stygge beinbruddet til Emil Sildnes rystet Briskeby. Her får han behandling for skaden på banen før han måtte bæres ut på båre.

Foto: NRK

Det blir nok ikke comeback på eliteserielaget til HamKam med det første, men Emil Sildnes sier til Hamar Arbeiderblad at han vil spille fotball igjen.

– Jeg vil nok ikke kunne spille fotball på toppnivå, men jeg skal i hvert fall spille i 2. eller 3. divisjon.

Brakk begge beina i leggen

Det var i en 1. divisjonskamp mellom HamKam og Hødd i april at 21-åringen brakk begge beina i venstre legg i en voldsom kollisjon med Hødds keeper. Flere fotballeksperter uttalte at bruddet var noe av det verste de hadde sett.

Sildnes ble fraktet til sykehuset, og operert. Etter noen dager ble det kjent at en komplikasjon etter en av operasjonene trolig skadet foten hans såpass mye at han fotballkarrieren hans trolig var over.

HamKams daværende trener Vegard Skogheim fortalte til NRK det ble felt noen tårer for Sildnes etter at laget fikk beskjeden.

Ny operasjon

Dermed ble fokuset flyttet fra et comeback på fotballbanen til å bli frisk. Men etter enda flere operasjoner og en lang opptreningstid er han nå tilbake på fotballbanen, og har vært på trening med HamKam.

– Jeg har kommet langt på grunn av at jeg har klart å se framover og tenke positivt, sier Silnes til Hamar Arbeiderblad.

Han må igjennom en ny operasjon fordi muskelen nederst i leggen som hever og senker fotbladet ikke fungerer, skriver Hamar Arbeiderblad.

Hvis operasjonen blir vellykket håper han altså på et aldri så lite comeback på fotballbanen.