Hopp til innhold

Siktet for å ha snoket i pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet. Kvinna er siktet for brudd på helsepersonelloven og for tjenestefeil.

Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

​På bakgrunn av anmeldelsen har sykehuset gjennomgått alle journaloppslag den tidligere ansatte har gjennomført, og funnet at det kan ha blitt gjort flere journaloppslag som ikke var relevante for vedkommendes arbeidsoppgaver.

I den forbindelse har Sjukehuset Innlandet sendt brev til 145 personer med informasjon om etterforskningen og behovet for samtykke til utlevering av journallogg til politiet.

-Vi ser svært alvorlig på saken, og håper etterforskningen vil gi svar på om det har forekommet uregelmessigheter, og i hvilket omfang, sier administrerende direktør i Sjukehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard.

Hun sier det er viktig at pasienter kjenner trygghet for at deres pasientopplysninger ikke blir kjent for andre enn behandlende helsepersonell.

Kvinna sin forsvarer, advokat André Lillehovde van der Eynden sier hans klient ikke erkjenner straffskyld. Han sier hun har forklart seg for politiet om alle søkene hun har gjort.

Han sier at politiet er i startgropa av etterforskningen, så de må bli ferdig med den før hun tar stilling til den utvida siktelsen.

Flere saker fra Innlandet

Her tar elsykkelbatteriet fyr på avfallsplassen