Siktes for drapsforsøk på nabo

Mannen i 60-åra ble knivstukket av en nabo da han kom hjem til huset sitt i Trysil etter å ha gått tur med hunden søndag ettermiddag. Verken han eller politiet vet hvorfor.

Laster kart, vennligst vent...

En mann i 40-åra blir siktet for forsøk på drap etter at han knivstakk en nabo i Trysil.

Naboen, en mann i 40-åra, ble pågrepet en drøy time etter knivstikkingen. Da oppholdt han seg fortsatt i huset til mannen han knivstakk.

– Mannen blir avhørt i dag og han vil bli siktet for forsøk på drap, sier krimsjef ved Elverum politistasjon, Roger Næss.

Umotivert

Mannen som ble knivstukket har blitt avhørt på sykehuset i dag. Han kunne ikke forklare hvorfor det skjedde. Det har heller ikke den siktede forklart i avhørene hittil.

Tryslingen i 60-åra fant mannen ved huset sitt da han kom hjem etter å ha gått tur med hunden i 17-tida søndag, forteller Roger Næss.

Roger Næss

Krimsjef ved politistasjonen i Elverum, Roger Næss, sier mannen som knivstakk en nabo vil bli siktet for drapsforsøk.

Foto: Anne Kari Løberg / NRK

– Der var det en nabo som var. Så er det litt uklart hva som skjedde med en gang han kom hjem, men etter kort tid ble fornærmede stukket med kniv.

Mannen som ble stukket klarte først å ta seg inn i huset sitt, så ut igjen, og bort til noen andre naboer. Der fikk han selv varslet både politi og ambulanse.

Pågrepet i huset til fornærmede

Store politistyrker rykket ut til den lille grenda Varaholla i Tørberget i Trysil for å pågripe mannen. De fant ham i huset til mannen som hadde blitt knivstukket. Han hadde oppholdt seg der i mellomtiden.

Politiet vil ikke gå i detaljer på hvordan pågripelsen foregikk.

– Når det er brukt våpen mot en person er det alltid sånn at politiet må ta forholdsregler, og det gjorde vi også i går. Og mannen ble etter en stund pågrepet i boligen til fornærmede, sier Roger Næss.

Forsøk på drap

I dag har politiet avhørt både den siktede mannen, han som ble knivstukket og flere vitner. Mannen som ble knivstukket ligger fortsatt på Ullevål universitetssykehus, men det ser ut til å gå bra med ham, sier Roger Næss.

– Han har ikke klart å fortelle noe mer om hvorfor dette skjedde, annet enn at det skjedde brått, sier Næss.

Den siktede mannen vil også bli avhørt utover ettermiddagen og kvelden. Så er det planlagt et fengslingsmøte i Hedmarken tingrett i morgen formiddag.

– Han vil bli siktet for forsøk på drap, sier krimsjef Roger Næss.