Hopp til innhold

Siktelsen utvidet: Lærer siktet for overgrep mot 108 barn

En tidligere lærer er siktet for å ha sexsjikanert 108 barn på internett. Det yngste barnet skal ha vært ni år da hun var i kontakt med mannen.

Julie Dalsveen

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt leder etterforskningen av den omfattende overgrepssaken. Trolig vil etterforskningen pågå fram til høsten.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Politiadvokat Julie Dalsveen ved Vestoppland politidistrikt i Gjøvik sier til Aftenposten at dette er en svært omfattende og alvorlig sak. Det yngste barnet mannen har vært i kontakt med var ni år, men de fleste var 12–13 år da de chattet med mannen i 40-årene.

Stadig flere involverte

Den tidligere læreren fra Vestoppland ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i fjor. Da var han siktet for overgrep mot rundt 20 jenter. Siden da har siktelsen mot ham stadig blitt utvidet.

Politiet har funnet bilder og videoer på mannens datamaskin, som i stor grad inneholder nakenbilder av barn eller framstiller seksuelle overgrep mot barn.

Flere av bildene har læreren anskaffet seg fra jenter han har hatt omfattende kommunikasjon med via ulike chattetjenester på internett, som blant annet Skype. Han opererte under flere falske profiler for å få tilsendt nakenbilder fra jenter fra store deler av landet.

Barna trodde de chattet med en jevnaldred jente om kropp og sex. Trolig startet mannen nettkontakten med de første barna i 2005 og skal ha holdt på fram til han ble varetektsfengslet høsten 2014.

– Dette er en alvorlig og omfattende sak. Dette er vanskelig for de som er berørt. De fleste er i tenårene nå og det er flere år siden det skjedde. Det er vondt og flaut, sier Inger Marie Støen, som er koordinerende bistandsadvokat.

Siktet for seksuell omgang

Mannen er blant annet siktet for seksuell omgang med barn under 16 år og seksuell handling med barn under 16 år under særdeles skjerpende omstendigheter.

Mannens forsvarer Per Espen Eid har tidligere uttalt til NRK at hans klient har erkjent to av de alvorligste forholdene i siktelsen, nemlig de som omfatter seksuell omgang med barn under 16 år.

Ifølge Aftenposten har også mannen som er siktet, erkjent de faktiske forhold i siktelsen når det gjelder internettkontakten med barna.

Politiet ber om at andre unge som kjenner seg igjen i dette, ta kontakt.

– Etterforskningen pågår for fullt og vil først være avsluttet en gang i høst, sier politiadvokat Dalsveen til Aftenposten.

Flere saker fra Innlandet