Sesongen er over for Lillehammer

Frisk Asker ble for sterke og vant 5–1 i Askerhallen. – Jeg er veldig skuffet, sier Lillehammers hovedtrener Mikael Kvarnström.

SEMIFINALE ISHOCKEY Frisk Asker - Lillehammer Ishockeyklubb

TAPTE: Lillehammers Joakim Eidsæther i duell med Oskar Nilsson under semifinalen i ishockey mellom Frisk og Lillehammer i Askerhallen søndag

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Frisk Asker avgjorde det hele på hjemmebane og sikret seg dermed en plass i NM-finalen.

– Akkurat føler jeg bare tomhet og skuffelse, sier Lillehammers hovedtrener Mikael Kvarnström, en times tid etter kampslutt.

– En lys framtid for dette laget

Kvarnström mener de mange utvisningene var en stor årsak til tapet. Men til tross for søndagens tap er han godt fornøyd med sesongen.

– Det var ikke mange som tippet oss høyere enn på en åttende plass. Så går vi inn i et sluttspill og det er vel ingen som tror vi skal vinne mot Lørenskog. Vi er det første laget i norsk historie som klarer å snu etter å ligge 3–1 under i kamper, sier Kvarnström.

Kvarnström sier også han er stolt av det unge laget til Lillehammer.

– Halve laget har aldri spilt en sluttspillkamp før. Dette betyr enorm erfaring og utvikling for disse unge spillerne. Jeg ser en lys framtid for dette laget, sier Kvarnström.

Skapte håp

Lillehammer-gutten Endre Medby sendte Frisk i ledelsen etter knappe seks minutters spill før veteranen Anders Bastiansen satte pucken i mål, til 2–0. Midt i andre periode reduserte Troy Rutkowski for Lillehammer, dermed våknet håpet om et sjette oppgjør.

Men Anders Bastiansen knuste Lillehammers håp da han økte til 3–1. Frisk Asker ga seg ikke før stillingen var 5–1.

Måtte vinne

Det spilles en serie i best av sju kamper, Lillehammer måtte vinne denne kampen siden Frisk Asker ledet semifinaleserien 3–1. Sluttresultatet av kampseien ble altså 4–1 til Frisk Asker som nå er klar NM-finale mot Stavanger Oilers. Første kamp i finaleserien spilles i Stavanger 1. april.

Slått av Storhamar

Sist gang Frisk Asker var i NM-finalen i ishockey var i 2008, en finale de tapte for Storhamar.