Fulgte doen på Flisa minutt for minutt

I seks dager har en do stått godt plassert i en rundkjøring på Flisa. I dag videostreamet lokalradioen direkte helt til noen kom og fjernet den.

Do på Flisa
Foto: Andreas Krantz / Solørradioen

– Vi har latt oss inspirere av NRKs svært vellykkede minutt for minutt produksjoner og laget vår egen vri. Vi streamer Flisa-dassen minutt for minutt helt til kommunen fjerner den, opplyste programleder Andreas Krantz i SolørRadioen til NRK.

Fra klokka 0800 torsdag har radioen streamet på nettet fra rundkjøringen der doen står plassert. De har også en live-reporter på stedet for å dekke møkkasaken kontinuerlig.

– Nå har jeg kjørt på jobb hver morgen i seks dager og sett at denne dassen står i rundkjøringen. Og jeg tenker at nå får vi gjøre samfunnsoppdraget vårt og sette litt fokus på den så den blir borte, sier Bjørn Martin Brandett fra SolørRadioen.

Porselenstoalettet ble plassert ut i rundkjøringen i løpet av natten til 17. mai. Det er derfor sterke mistanker om at russen kan ha hatt noe med saken å gjøre.

Ble lagt merke til

Mange i området har nok har lagt merke til streamingen på nett og direktesendingen på radioen. I hvert var det mange bilister som tok ekstra runder i rundkjøringen for å få med seg det som skjedde..

– De tuter, smiler og er blide. De er tydelig at folk har fått med seg at denne dassen står der, fortalte dirktereporter Andreas Krantz.

Solørradioen har også en konkurranse blant sine lyttere som går ut på å tippe hvor lang tid det tar før kommunen fjerner doen. Og premien er - en do.

Radioen lover å holde det gående lenge.

– Men det kommer jo an på hvor lenge det blir da. Hvis ikke den blir hentet før Solørmarten, så har vi litt andre ting å drive med, Men vi håper jo at det skal skje ganske snart da, sier Brandett.

Ble hentet av privatperson

Klokka 0919 torsdag var det imidlertid over. Da kunne man på direktestreamen se en pickup stanse i rundkjøringen, en mann komme ut og plukke opp doen for deretter å plassere den på lasteplanen og kjøre vekk.

Mannen var Ole Jonny Johnsen, som sier han var lei av at ingen andre ryddet opp.

– Nå har jeg sett på denne dassen siden om morgenen 17, mai. Egentlig synes jeg russen selv kunne ryddet opp. Og når kommunen tydeligvis ikke har råd til det heller, så får jeg rydde da, sier han til NRK.

Johnsen opplyser at han trolig vil levere doen på gjenvinningsstasjonen på Flisa.