Hopp til innhold

Seks tiltalt for ulovlig ulvejakt

Økokrim tiltaler seks jegere for ulovlig organisert ulvejakt i Østerdalen. Fem siktede blir ikke tiltalt.

Henning Klauseie og Tarjei Istad holder pressekonferanse

Førstestatsadvokat i Økokrim, Tarjei Istad (t.h) har ifølge Østlendingen tatt ut tiltale mot seks av de elleve som ble siktet i ulvesaken.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Ifølge Østlendingen er de seks tiltalte fem menn fra Elverum og en mann fra Engerdal. De fem jegerne fra Trysil som også opprinnelig var siktet for ulovlig ulvejakt, blir dermed ikke tiltalt.

De seks mennene er alle tiltalt for ulovlig ulvejakt på kommunegrensen mellom Elverum og Åmot 15. mars i år. Den ene, en 42-åring fra Elverum, er også tiltalt for å ha løsnet flere skudd med rifle mot flere ulver, men uten å treffe.

Mennene ble pågrepet i april, og fire av dem ble varetektsfengslet. I mai ble det kjent at flere av dem har erkjent den ulovlige ulvejakten.

– Organisert jakt

Politiet mener ulvejakten har skjedd i organiserte former. Dersom de blir dømt, kan mennene miste retten til å drive jakt, skriver Østlendingen.

En av de tiltalte, en 47-åring fra Elverum, er også tiltalt for å ha skutt en ulv. Mannen har selv hevdet at han skjøt en rev, og ikke en ulv. En tidligere politimann er dømt til 16 dagers ubetinget fengsel for å ha hjulpet 47-åringen å gjemme unna ulven.

47-åringen fra Elverum og engerdølen er også tiltalt for brudd på våpenloven for å ha oppbevart våpen på en uforsvarlig måte.

Flere saker fra Innlandet