Se Lilyhammer-Torgeir hoppe i Lysgårdsbakken!

I april strømmet publikum til Lysgårdsbakken for å skape OL-stemning på Lilyhammer-innspilling. I dag vises resultatet på tv.

Norsk dramaserie. Det er tjueårsjubileum for OL på Lillehammer, og Torgeir får oppfylt sin store drøm fra den gang: Han skal hoppe under åpningsseremonien. Men har han egentlig nervene til å gjennomføre? Med Steven van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjov Såheim, Steinar Sagen, Robert Skjærstad m.fl. Sesong 3 (4:8)

LILYHAMMER: Se hvordan det går når Torgeir skal hoppe i Lysgårdsbakken på Lillehammer i kveldens episode av serien. Det hele kan du også se i spilleren over. Hoppet skjer fra 38:40.

Tidligere i år tok flere hundre lillehamringer turen til Lysgårdsbakken med flagg og tidsriktige antrekk for å gjenskape OL-stemningen fra 1994. Det store høydepunktet var da en av skuespillerne skulle hoppe i Lysgårdsbakken. I kveld kan du se resultatet på NRK1 klokka 21.35.

– Det er Torgeir som skal prøve å oppfylle drømmen om å hoppe i Lysgårdsbakken, sa regissør Øystein Karlsen til NRK tidligere i år.

Han ville ikke si noe om hvordan hoppet gikk. Det kan du derimot se selv i kveld på TV. Du kan også se alle episodene når du selv vil på nett-tv.

Fornøyde skuespillere

Sesong tre av Lilyhammer hadde premiere 27. oktober og sesongåpningen hadde 663 000 seere. I fjor så hele én av to Lilyhammer-premieren. Serien er tidenes dyreste norske drama med et budsjett på 120 millioner kroner. Scenene fra blant annet Henningsvær, Svolvær, Rio de Janeiro og Lillehammer skal vises i 130 land.

Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt, bossen og hans høyre hånd

HJELPER: Torgeir, spilt av Trond Fausa Aurvåg, er Steven van Zandts høyre hånd i serien.

Foto: Bendik Stalheim Møller / NRK

Skuespiller Henrik Mestad sa under innspillingen av kveldens episode at han merker godt at serien er blitt populær.

– På hotellet i morges møtte jeg britiske fans som har lagt ferien sin til Lillehammer, lo han.

Mestad syntes det var gøy at så mange ville være med på innspillingen av scenene i Lysgårdsbakken.

Van Zandt er begeistra

Under premierefesten for tredje sesong sa hovedrolleinnehaver Steven van Zandt at han er stolt over å ha gjort Norge til et kulturelt veikryss.

– Det har vært gøy. Jeg likte det mer enn jeg trodde jeg ville gjøre. Det var fantastisk, særlig med disse skuespillerne, sa han til NRK.

Se bilder fra hele sesongen i karusellen under.

Flere saker fra Innlandet