Hopp til innhold

Se Amandus-showet direkte her fra klokka 19!

Norges største filmfestival for unge er i full gang. NRK streamer prisutdelingen på nett fra klokka 19.00 i kveld.

Se hele utdelingen av Amandusprisen her.

Her kan du se utdelingen av Amandusprisen 2015!

Norges unge filmtalenter er samlet på Lillehammer der det for tiden går slag i slag med workshops, seminarer og prisutdelinger.

Amandusfestivalen er et viktig møtested der filmtalentene får treffe filmbransjen og kan knytte til seg viktige kontakter for fremtiden.

Einar Aarvig

Einar Aarvig holder tømmene gjennom kvelden program på Amandus-utdelingen.

Foto: Erik Burås

I kveld deles det ut priser og de innsendte filmene nomineres innenfor kategorier som fiksjon, animasjon, dokumentar og musikkvideo. I tillegg deles det ut en fagpris som går til en person som utmerker seg innenfor sitt felt.

Festivalen har vært aktiv siden midten av 80-tallet og ses på som et viktig springbrett for de som har ambisjoner om å jobbe med film i fremtiden.

Filmanmelder Einar Aarvig og komiker Jørgen E.P er programeldere for årets utdeling.

– Flott show i vente

– Dette blir en staselig kveld hvor vi hedrer unge norske filmskapere. Vi har hatt rekordmange innsendte bidrag i år, og alle skal hedres, men det blir flott å hylle noen vinnere litt ekstra, sier prosjektleder for Amandusprisen, Silje Søvik.

Raylee

Talentfulle Raylee er kveldens hovedartist.

Foto: Alvin Santos / NRK

Hun lover også publikum en solid showfaktor.

– Folk har et flott show i vente. Det blir mye latter og humor, samt kul musikk. Hovedartisten vår er Raylee, kjent fra Stjernekamp og Melodi Grand Prix. Dessuten skal vi gi en veldig talentfull artist, Kasper, sin debut på en stor scene i kveld, sier en forventningsfull Søvik.

Du ser altså showet her på våre nettsider fra klokken 19!

Flere saker fra Innlandet