Sarromaa får støtte av Skei Grande

LILLEHAMMER (NRK): Venstrepolitiker Sanna Sarromaa får støtte av partileder Trine Skei Grande og flere andre Venstre-ledere etter bråket det siste døgnet.

Sanna Sarromaa

STØTTE FRA VENSTRE: Sanna Sarromaa har fått både støttemeldinger og hatmeldinger etter at hun uttalte at en 2. klassing med Downs syndrom og autisme burde fjernes fra ordinær klasseromsundervisning.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Partileder Trine Skei Grande ønsker ikke å uttale seg til media om bråket rundt Sanna Sarromaa, men skriver på sms til lokalpolitikeren og samfunnsdebattanten at hun støtter henne.

Både fylkesleder i Oppland Venstre, Roger Granum, og lokallagsleder for Lillehammer Venstre, Terje Rønning sier også at de støtter Sarromaa.

– Denne saken er mistolka. Sanna er en utrolig dyktig politiker og vi er lei oss for at hun nå gir seg, sier Rønning til NRK.

Trine

PARTILEDERSTØTTE: Trine Skei Grande skriver på sms at hun setter pris på Sarromaa.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

Betegnes som uformell lunsjprat

Torsdag ble det kjent at Sarromaa vil trekke seg fra politikken. Årsaken er reaksjonene etter NRKs reportasje om en 2.klassing med Downs syndrom og autisme som Sarromaa mente burde fjernes fra ordinær klasseromsundervisning. Dette konkluderte politikeren med i et notat til partifellene etter å ha observert gutten i 10–15 minutter.

– Det var ikke meningen at media skulle presentere dette dokumentet. For oss var det like uformelt som en lunsjprat, sier Rønning.

Han legger til at han mener problemstillingen Sanna Sarromaa tar opp er viktig.

– Hun stiller spørsmål ved om gutten får god nok undervisning og så vinkler media dette totalt motsatt, sier Rønning oppgitt.

Sarromaa selv sier at det tikka inn hatmeldinger på mobilen i hele natt etter utspillet. Den negative oppmerksomheten er grunnen til at hun nå har fått nok og trekker seg.

Hatmelding

KRITISKE RØSTER: Sanna Sarromaa har mottatt en rekke hatmeldinger etter at hun stilte spørsmål ved inkluderingen av en elev med Downs syndrom og autisme. Det har ført til at hun nå gir seg som lokalpolitiker.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

Håper Sarromaa blir med videre

Fylkesleder Granum sier at han ikke ønsker å uttale seg om innholdet i et internt notat. Han mener partikollegaen hetses for ting hun egentlig ikke mener.

– Jeg er oppriktig lei meg for at et medlem av Venstre i Lillehammer har funnet det mest hensiktsmessig å involvere NRK i de interne meningsutvekslingene. Jeg har for øvrig uttalt til NTB at jeg håper Sanna blir med videre i Venstre, sier Granum.

Rønning forsikrer NRK om at Venstre ikke tar saksavgjørelser på ti minutter.

– Vi jobber veldig grundig før vi fremmer en sak. Dette var en ytring som Sanna skrev i hui og hast til medlemmene av kommunestyregruppa, sier han.

Han mener det er trist at Sarromaa nå gir seg som politiker.

– Foruten ordføreren var hun nok den mest profilerte politikeren i Lillehammer. Hun evner å sette dagsorden og er rett og slett dyktig, sier hun.

Flere saker fra Innlandet

Sjå nytt frå Innlandet