Salsa på Innlandsscenen

Det ble latinrytmer da salsabandet Los Gjøvikanos kom til Innlandsscenen.

Los Gjøvikanos spiller på Innlandsscenen på NRK i Lillehammer.

Los Gjøvikanos med vokalist Oscar Olano.

Los Gjøvikanos startet i 2010 som en lokal duo i Gjøvik av Gerardo de la Riva og Oscar Olano for å synge store hits fra Spania og Latin-Amerika. Bandet og sjangeromfang har økt gradvis.

– Nå er vi en sekstett som spiller alt fra intime akustiske boleros til Santana-aktig rock, salsa og reggae, med fokus på festlig, varm og dansbar musikk på spansk, sier bassist Uri Salam fra Barcelona.

Internasjonalt på Gjøvik

Los Gjøvikanos er et veldig internasjonalt band. Oscar Olano (vokal/gitar) kommer fra El Salvador, Gerardo de la Riva (vokal/gitar) kommer fra Chile, Uri Sala (vokal/bass) kommer fra Barcelona i Spania. Det hjemlige alibiet er Øyvind Selmer Hoelsveen (piano/trompet/akkordion/vokal) fra Bøverbru, Simen Strand (trommer) fra Biri og Arne Mollestad (slagverk/vokal) fra Lillesand.

– På Innlandsscenen spilte vi låter fra Spania og Cuba, sier Sala.

Det er mye følelser i salsamusikk.

– Det er kjærlighet, lengten etter kjærlighet, tapt kjærlighet, og fest, sier Gerardo.

Direkte på nett-tv kl. 15 og «Ukas artist» på P1

Nytt i høst er at konsertene på Innlandsscenen ikke går samtidig direkte på P1. Vi deler i stedet opp livekonserten med en låt onsdag, en torsdag og en fredag, og kaller musikerne «Ukas artist».

Du kan se konserten direkte på nett-tv på nrk.no/ho kl. 1500. Musikerne blir også presentert i NRKs ettermiddagsending onsdag ca. kl. 1620.

Vil du opptre på Innlandsscenen?

Er du musiker fra Hedmark eller Oppland og har et band eller driver på alene, så kan du spille på Innlandsscenen. Vi har små konserter direkte på nett-tv hver onsdag kl. 1500.

Send en e-post til: stein.schinstad@nrk.no

Se musikkvideoene fra Innlandsscenen: Innlandsscenen på Youtube

Se alle konsertene på Innlandsscenen: Konsertene på Innlandsscenen