Sæther tar over klubba i Ringebu

Svein Ivar Sæther fra Tverrpolitisk liste er valgt som ny ordfører i Ringebu. Det er han både glad, og overrasket over.

Svein Ivar Sæther

Svein Ivar Sæther og Tverrpolitisk liste går sammen med Senterpartiet. Dermed blir Sæther ordfører i Ringebu, og Erik Odlo (Sp) varaordfører.

Foto: Privat

Etter et møte torsdag kveld var kabalen klar. Tverrpolitisk liste med sine seks representanter går sammen med Senterpartiets fem. Dermed er de elleve representanter og utgjør flertall i kommunestyret.

– Dette er veldig gledelig, og overraskende må jeg si. Tverrpolitisk liste er ganske fersk, så dette var voldsomt, sier Sæther.

Blåst kraftig

Svein Ivar Sæther blir dermed ordfører i Ringebu. En kommune som har vært preget av mange opprivende konflikter når det kommer til politikk.

Det har blant annet blåst kraftig rundt Arbeiderpartiet i Ringebu. Det hele startet med at en enstemmig nominasjonskomite ville annonsere etter listekandidater uten at daværende ordfører Arnhild Baukhol (Ap) var informert. Dette førte til sterke reaksjoner.

Både leder og nestleder trakk seg fra sine verv, og etterhvert hadde hele formannskapsgruppa trukket seg.

Hammeren på banen

Så dukket Krystallen-utbygger Iver Hammeren opp på banen. Han stilte som ordførerkandidat etter at et enstemmig nominasjonsmøte valgte han ut foran høstens valg. Forøvrig det samme nominasjonsmøte som noen måneder før vraket ordfører Arnhild Baukhol.

Mange av utbryterene fra Ap dannet dermed Tverrpolitisk liste. Og skal vi tro velgerene i Ringebu, var det sårt nødvendig med ny giv i kommunehuset. Sæther, som etterhvert overtar stolen til Baukhol, mener valget viser klart at folket har talt.

– Folk ønsket seg ei endring i den form av at de kanskje ville ha et bredere utvalg av sambygdinger og velge mellom. Det var et veldig sterkt signal som jeg setter stor pris på, sier han.

Ap annonserte kort tid etter valget at de ville ha et samarbeid med Sp, men med dette har altså Sp avvist invitasjonen. Varaordfører blir dermed Erik Odlo (Sp).