Sabotasje av skoleopptaket

Elever som har søkt videregående skole får ikke vite om de har kommet inn på skolen eller ikke i dag. Vigo.no er utsatt for et hackerangrep og ligger nede.

Webområdet kan ikke vises

Dette webområdet kan ikke vises, var beskjeden nysgjerrige studenter møtte da de skulle logge inn på vigo.no i dag.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

I dag er dagen hvor 207.457 søkere skulle sett hvilken skole de har kommet inn på til høsten. Nettsiden har blitt utsatt for et hackeangrep, og alle søkere må smøre seg med tålmodighet.

– Årsaken er at løsningen har blitt utsatt for et hackerangrep. Det er noen som generer unormalt mye trafikk inn mot løsningen slik at nettsiden blir utilgjengelig, sier Odd Henning Dypvik som er administrerende direktør i IT-selskapet IST.

Nettsiden har vært nede i hele landet siden 08 i dag tidlig.

Vigo.no er en nettportal for alle landets fylkeskommuner der man kan se hvilken skole man har kommet inn på til høsten. Ved hjelp av en id-brikke kan man logge seg inn, men i hele dag har nettstedet ligget nede.

Ren sabotasje

– Vi vil anmelde dette til politiet. Generelt så har slike angrep dessverre blitt mer vanlig, og mange store nettsteder har opplevd dette. Det jeg kan si er at dette har ikke noe økonomisk motiv. Dette er ren sabotasje, sier Dypvik.

Alle som har søkt, vil få en SMS i løpet av dagen med svar på om de har kommet inn på den skolen de søkte på eller ikke, men den ikke vil bli sendt ut før dataproblemene er løst. Men hvis man ringer inn til vigo.no, så kan man få svaret på opptaket.