Russetreff gikk rolig for seg: – Det gikk mest i hodepine og skrubbsår

LILLEHAMMER (NRK): Politiet er fornøyd med russen. De har loggført kun tre hendelser til tross for at nesten 8.000 russ møttes til fest på Lillehammer i helgen. – Det ble delt ut plaster, hodepinetabletter og noen angrepiller.

Grønnruss fra Alvdal

RUSS: Russ fra store deler av landet har vært på russetreff på Lillehammer i helgen, slik som denne gjengen fra Alvdal.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Lars Nes i Olympiaparken kan puste lettet ut etter russetreffet i Lillehammer i helgen. Politiet har kun loggført tre hendelser fra russetreffet. Det er rekordlavt. Ingen har måttet tilbringe natten i arresten og ikke minst har ingen fått alvorlige skader.

Rødruss som koser seg i sola på landstreff på Lillehammer

BRA HELG: Denne gjengen fra Vinstra koste seg i sola dagen derpå på russetreff i Lillehammer søndag. De synes helgen har vært bra.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Russ fra hele landet

– Det har gått veldig bra. Med tanke på hvor mange ungdommer som har vært samlet på ett sted og at det ble drukket alkohol, så har dette gått over all forventning. Vi er veldig fornøyde med hvordan russen har oppført seg, sier operasjonsleder Atle B. von Obstfelder ved Innlandet politidistrikt.

Atle B. Von Obstfelder

FORNØYD: Atle B. von Obstfelder operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt er godt fornøyd med russen etter treffet i Lillehammer i helgen.

Foto: NRK

To russ ble bortvist fra russetreffet og vil bli anmeldt for bruk av narkotika. Politiet har også registrert et tilfelle av vold der en russ fra Kongsvinger sparket en russ fra Dokka i holdet. Gutten ble kjørt til legevakta, men skal ikke ha fått alvorlige skader. Hendelsen ble filmet av en medruss og politiet pågrep senere den mistenkte som ble bortvist fra russetreffet og vil bli anmeldt for vold.

Politiet i Lillehammer har hele helgen hatt patruljer til stede på ettermiddag og kveld og også til dels på natten. Arrangørene har hatt mange vakter som har vært på området døgnet rundt.

– Arrangørene har etter hvert fått god erfaring og gjør dette på en god måte, sier Obstfelder.

Russen ble også kontrollert på veg til treffet på Lillehammer. Til sammen 18 russebiler fikk bruksforbud. De fleste fikk bruksforbud på grunn av overvekt som skyldes store stereoanlegg.

– 10 av 10 poeng til arrangementet. Fra vi kom til vi drar føler vi at vi har blitt passet på, vi får den hjelpa vi trenger hvis det er noe, sier russ Kevin Giske fra Molde.

Angrepiller og plaster

– Vi er veldig fornøyd med at det har gått så bra. Russen har kost seg i sola og stemningen har vært bra, og det er det vi jobber for, sier Nes i Olympiaparken.

Det er de som i flere år har arrangert russetreffet på Birkerbeinerstadion i Lillehammer.

Skadestatistikken har gått ned sammenlignet med tidligere år.

– Det har vært mye drikking, men jeg har ikke sett noen skader og alle har kosa seg kjempemasse, sier Victoria Hildebrandt fra Sarpsborg

Lars Nes i Olympiaparken russetreff

GLAD OG LETTET: Lars Nes i Olympiaparken er glad for at russen kom seg gjennom helgen i Lillehammer uten store skader og alvorlige hendelser.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

– Vi har delt ut noen angrepiller, plaster og hodepinetabletter utover det har det gått bra, sier Nes.

I dag pakker russen sammen og reiser hjem igjen. Arrangørene deler ut vannflasker til førerne og rydder opp etter festen.

– Det synes jo at flere tusen har hatt fest her, men i løpet av dagen skal alt ryddes og i morgen skal det igjen være klart for idrettsarrangement, sier Nes.