Russere «tagget» ned løypeskilt som takk

Den russiske landslagstroppen var så fornøyd med løypeforholdene på Sjusjøen at de skrev en takk på en tavle på fjellet.

Skispor på sjusjøen

Den russiske landslagstroppen takket løypekjørerne på Sjusjøen med en hilsning inne på fjellet.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Russerne liker seg godt i norske skiløyper. Det er ikke første gang de tråler de vidstrakte løypene på Sjusjøen. De har blitt observert på blant annet Kvarstad, Pellestova og Nordseter.

Takket på ei tavle

Før de dro fra Sjusjøen etter den siste samlingen la de igjen en litt spesiell takk.

Det var løypekjører Knut Norum som oppdaget den litt spesielle takkemåten, skriver langrenn.com.

– Jeg skulle henge opp et løypekart på en tavle inne på fjellet, og ble oppmerksom på at det var skriblet ned noe. Det var skrevet ned en dato, navn eller autograf på flere i den russiske VM-troppen.

Det var ikke så lett å tyde skriften som var skrevet med en sprittusj, men ifølge Norum er det helt klart en takk til løypekjørerne.

– Jeg kan ikke russisk, men jeg tolker det som en takk til løypekjørerne og «verdens beste løypenett», sier Norum til langrenn.com.

Røper ikke hvor tavla er

Tavla skal etter hvert skrus ned, og oppbevares på Sjusjøen. Norum nekter å si hvor i fjellet tavla befinner seg.

– Nei, det vil jeg ikke røpe. Jeg har også plassert et løypekart over der autografene står, så ingen kan se hvor det er. Det er nok flere som har sett det, og hvis noen vet hvem som har skrevet autografen så hadde det vært moro å vite.

Norum forteller at det har vært strålende vær og flotte skiforhold under oppholdet til russerne, og det virker som de har satt pris på det.