Rulleskitur etter veddemål: – Det gjør vondt i rumpa, hodet og ryggen

Håndballspillerne Steffen Stegavik og Michael Thon trodde ikke gamleklubben Elverum skulle vinne i Champions League. Det straffet seg – i form av en 15 mils rulleskitur.

Steffen Stegavik

RULLESKIKOMPISER: Steffen Stegavik og Michael Thon fikk gjennom et veddemål en utfordring de ikke hadde sett for seg, en 15 mils rulleskitur fra Oslo til Elverum. Det straffet seg å være hovmodig og ha liten tro på sin tidligere klubb!

Foto: Privat

– Vi gikk 12 mil til i natt. Så fikk vi en 2-3 timers søvn, og nå skal vi inn de siste tre milene til Elverum, sier en svært sliten Steffen Stegavik.

Den tidligere Elverum-spilleren (som nå spiller i den makedonske storklubben Vardar) inngikk et veddemål i forbindelse med Elverums bortekamp mot slovakiske TATRAN Presov i Champions League.

Hvis Elverum vant bortekampen lovet han og en annen tidligere Elverum-spiller, Michael Thon, å gå fra Oslo til Elverum på rulleski.

Og veddemålet gikk ikke helt som karene så for seg. Elverum vant, og det var bare én ting å gjøre – ta på seg rulleskiene og starte på den 15 mil lange turen!

Angret flere ganger underveis

– Det var aldri tvil om vi skulle gjennomføre dette. Og det har gått bra tross alt, jeg syns vi har vært flinke jeg! Men jeg angret underveis da, sier Michael Thon.

Og de to visste ikke helt hva de hadde begitt seg inn på.

– Turen har vært altfor lang! Vi startet halv seks i går, sier Thon.

– Det skal bli deilig å komme i mål, supplerer Stegavik.

Thon trodde ikke han var overmodig da han inngikk veddemålet.

– Jeg trodde helt oppriktig at Elverum ikke kom til å vinne den kampen. Så jeg angrer sånn sett, når jeg har gått en gang på rulleski før, sier Thon leende.

Elverum håndball

I STORSLAG: Elverum håndballl har fått en knallsterk start på årets Champions League, og har to seire av to mulige. Det var mer enn Steffen Stegavik og Michael Thon hadde tro på.

Foto: Mats Sparby / NRK

Vondt i hele kroppen

Og Thon har vanskeligheter med å si hvor det gjør mest vondt like før målgang.

– Jeg har jo tryna et par ganger da. Så jeg har vondt i rumpa, hodet, ryggen og jeg har gnagsår på begge beina. Så jeg vil si over hele kroppen, sier han, og Stegavik klukkler når han hører om kompisens smerte.

Men Stegavik mener at det er verdt smerten, og at det er noe man vil se tilbake på med latter og glede.

– Det er absolutt verdt det. Det er en morsom opplevelse, og det er noe som ikke mange andre har gjort.

Elverum spiller sin tredje kamp i årets Champions League førstkommende søndag. De har vunnet begge sine kamper så langt i turneringen, først beseiret de franske Montpellier, deretter TATRAN Presov.