Rovdyrjeger trekker seg fra jaktlaget

Per Tore Indset har vært medlem av det kommunale rovdyrjaktlaget i Elverum. Nå har han valgt å trekke seg, og han oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Ulv skutt i Løten

Denne ulven ble skutt lovlig i Løten i fjor sommer. Per Tore Indset oppfordrer alle jegere på kommunale rovdyrlag om å trekke seg, etter den siste ukas pågripelser for ulovlig jakt.

Foto: Jørgen Rustad

Per Tore Indset ønsker ikke lenger å jakte rovdyr for kommunen. Mandag trakk han seg fra det kommunale jaktlaget i Elverum.

– Jeg trekker meg fordi min ideologi ikke lenger er forenlig med dagens rovdyrpolitikk. Videre er det i sympati med de pågrepne i ulvesaken, og for å markere vår holdning til politikken i ulvesona, forteller Indset.

Han oppfordrer også andre til å gjøre det samme.

– Jeg synes vi bør markere holdningen vår, og at alle medlemmene i de kommunale rovdyrjaktlagene skal trekke seg fra sine verv.

– Staten får ta konsekvensene selv

Hvis rovdyrjaktlagene forsvinner, kan dette by på problemer etter hvert som husdyr kommer ut i skogen.

Det har Indset tenkt på, men han har ikke latt det påvirke avgjørelsen.

– Jo, men det er jo en statlig oppgave, og staten har påført oss den situasjonen vi er i nå, så da kan de ta konsekvensen av det selv, sier Indset.

Sympatiserer med Mellem

Indset sympatiserer med Ove Mellem, som i forrige uke trakk seg fra vervet som viltfaglig leder i Elverum kommune.

Mellem kom med en skikkelig tordentale da tre av de siktede ble framstilt for varetektsfengsling torsdag.

– Jeg sympatiserer selvsagt med ham, og det er jo et resultat av den enorme frustrasjonen som nå er i ferd med å eskalere i Sør-Østerdal generelt, og kanskje i Elverum spesielt, sier Indset.

Vil fjerne ulvesona

Indset forteller at han hadde foretrukket en natur uten ulv.

– Det ideelle hadde vært om vi kunne unnvære ulv i faunaen vår, fordi det ikke er en naturlig stamme vi har her. Det nest beste er da selvsagt å frigjøre ulvesona, slik at det blir en bedre byrdefordeling over hele landet, eller i hvert fall sør for reinbeiteområder, sier Indset.

Ordføreren tar utmeldingen til etterretning

Ordfører i Elverum kommune, Erik Hanstad, er informert om at Per Tore Indset trekker seg, og forteller at han tar det til etterretning.

– Jeg har videresendt dette til valgkomiteen, slik at vi får tatt et møte om dette etter påske. Vi må jo få inn nye folk i det kommunale rovdyrjaktlaget, forklarer han.

Hva tenker du om at Indset oppfordrer andre til å gjøre det samme?

– Det er hans motivasjon, og det må vi også ha respekt for. Det er ikke noe jeg som ordfører kan gjøre med det.

Han beskriver rovdyrjaktlaget som viktig i kommunen.

– Det er klart at når Fylkesmannen har bedt oss om å opprette et slikt jaktlag, så må vi prøve å tilfredsstille det. Det er gode grunner for at vi har det. Så vi vil komme tilbake til dette etter påske, når vi får satt oss ned og sett på hvilke kandidater og løsninger som finnes, sier han.

Flere saker fra Innlandet