Rovdyrjakt - og skader

  • Bønder klagar på avslag

    Bøndene i Hyllestad, Fjaler og Høyanger klagar på avslaget om å utvide fellingsløyve på ulv i området. Dei viser til at det ikkje skal vere ulv i fylket. Ein ulv har sidan i fjor sommar teke fleire dyr i området. Men fylkesmannen meiner skadepotensialet er lite, no som sauene er komne i hus. Difor blir ikkje siste fellingsløyvet utvida.

  • Ønsker å felle ulv under elgjakta

    Ordfører i Nordre Land, Ola Tore Dokken, vil at elgjegere skal få muligheten til også å skyte ulv under årets elgjakt. Det er gitt lisensfelling på ulv fra 1. desember, men Dokken sier til OA at han ønsker at lisensen gjøres gjeldende umiddelbart.

  • Utvider fellingstillatelse ulv

    DNA-prøver viser at ulven som herjer i Meråkerområdet er ei tispe fra Dalarna i Sverige, skriver avisa Bladet. Hittil er det funnet 33 sauer og lam som enten er drept eller skada. Fylkesmannen har nå forlenga fellingstillatelsen.

En bjørn ble skutt i Stor-Elvdal i forrige uke etter at miljødirektoratet ble instruert til å gi fellingstilltatelse. Statssekretæren hadde fått henvendelse fra en sauebonde som var partikollega.