Hopp til innhold

Rondablikk-ansatte varsler søksmål mot nye eiere

De ansatte på Rondablikk høyfjellshotell er svært misfornøyde med situasjonen etter at hotellet ble akuttmottak. Nå varsler de søksmål mot de nye eierne.

Rondablikk høyfjellshotell
Foto: Dagfinn Skjelle

For cirka en måned siden kom de aller første flyktningene til Rondablikk høyfjellshotell i Kvam. Det skjedde etter at de nye eierne inngikk en avtale med UDI.

De ansatte på hotellet skal ikke ha visst noe før de nye eierne kom for å klargjøre hotellet til flyktningene skulle komme.

– Fra hotell-ansatt til asylmottak-ansatt

Nå er altså hotellet blitt et flyktningmottak. Ifølge de ansatte har dette fått store konsekvenser.

– Det er gjort vesentlig endringer i og bortfall av stillinger som følge av at det er kommet inn nye eiere. Man har endret stillinger fra vanlige hotellmedarbeidere til ansatte på et asylmottak, sier advokat Fredrik Lund Skyberg.

Han representerer de fleste ansatte på Rondablikk som nå har varslet et søksmål mot de nye eierne.

Skyberg sier de ansatte er svært misfornøyde og føler en stor usikkerhet, ikke minst knyttet til smittefare i forbindelse med arbeidet på hotellet.

– De fleste føler også at de har blitt utsatt for en svært nedlatende behandling av de nye eierne. Spesielt med tanke på at de dukket opp helga 9.-11. oktober og overtok hotellet, og kommanderte folk rundt før en formell overtakelse var gjennomført, sier Skyberg.

– Vet ikke hva som skjer

Ifølge Skyberg dukket de nye eierne opp uten å ha gitt beskjed på forhånd. De ansatte synes det er problematisk at de ikke har fått beskjed om hva som skjer.

– Det er heller ikke gitt noen form for trening eller veiledning som kunne vært egnet til å avhjelpe den usikkerheten og utryggheten de føler i forbindelse med arbeidet sitt, sier Skyberg.

NRK har hatt kontakt med daglig leder i Robust Drift AS, Lasse Røssland, men han tar ikke telefonen og har hittil kun ønsket å kommunisere via sms og mail. Han har så langt ikke ønsket å kommentere kritikken.

Flere saker fra Innlandet