Hopp til innhold

Resultatløs leteaksjon

Leteaksjonen lørdag og søndag etter den savnede 21-åringen fra Brumunddal ble resultatløs. Nå avslutter politiet sin leteaksjon igjen, forteller lensmann Thor Haugen i Ringsaker.

Leteaksjon Ringsakerfjellet
Foto: NRK / NRK

Fredag ble bilnøklene til den savnede funnet hengende i et tre like ved der bilen sto parkert. Ifølge Hamar Arbeiderblad ble det også funnet en tennissokk i nærheten av der nøklene hang. Kripos skal undersøke om sokken tilhører den savnede.

Fotspor i snøen

Politiet fikk lørdag melding om at en person hadde sett fotspor i snøen for en uke siden i det området hvor 21-åringen skal ha forsvunnet. Fredag ble bilnøklene til den savnede funnet 300 meter fra der bilen hans stod parkert på Gammelskolla.

Disse opplysningene er bakgrunnen for at politiet tok opp igjen letingen etter den 21 år gamle brumunddølen, opplyser lensmann Thor Haugen i Ringsaker til NRK Hedmark og Oppland.

To helikoptere

I følge en 28 år gammel kamerat forsvant mannen fra bilen ved Gammelskola fredag for en uke siden. Søndag kveld satte politiet i gang en leteaksjon i området, men den ble avsluttet uten resultat på mandag. Det har vært lett etter 21-åringen også de siste dagene, men den leteaksjonen har vært organisert av private.

Da politiet tok opp igjen letingen ved 16-tiden lørdag deltok ca. 30 personer fra politiet, Røde Kors, hjelpekorps og frivillige i letingen. I tillegg deltok et politihelikopter og et privat helikopter i søket.

Søket på lørdag ga ingen resultater og letemannskapene startet opp igjen letingen søndag morgen.

- Der vi nå leter er det delvis bart etter de siste dagers snøsmelting. Men søkeområdet er ulendt og bratt, og har mye kratt og vegetasjon, fortalte lensmann Thor Haugen.

Resultatløst

Verken lørdag eller søndag ble det gjort nye funn, forteller Haugen. Dermed avslutter politiet sin leteaksjon på nytt.

- Nå vil vi etterforske saka videre på andre måter, og starter ikke ny leting før vi eventuelt har fått nye opplysninger som tilsier mer leting. Vi ser fortsatt på dette som en forsvinningssak. Vi har ikke grunnlag for å tro noe annet, men utelukker heller ikke andre løsninger, sier han.

Kripos koblet inn

To teknikere fra Kripos har de siste dagene undersøkt bilen til den savnede. 2-3 hytter som det har vært innbrudd i er også gått gjennom på nytt av Kripos. Haugen sier disse nå er ferdige med undersøkelsene og har reist tilbake til Oslo. To etterforskere fra Kripos er fortsatt igjen i Ringsaker og bistår det lokale politiet.

Lensmannen oppfordrer alle som har hytter i området om å ta seg en tur for å se til hytta. Nye spor kan hjelpe politiet med å finne ut hva som har skjedd med 21-åringen.