Rally-VM uten Petter

Arrangørene av rally-VM sliter tungt økonomisk, og det gjør det ikke lettere at trekkplasteret Petter Solberg kanskje ikke deltar.

Subaru har trukket seg fra rally-VM.
Foto: Frode Meskau / NRK

VM-rallyrunden i Hedmark og Oppland i februar kan bli kjørt uten trekkplasteret Petter Solberg. I dag ble klart at Subaru som Solberg kjører for, trekker seg. - Det kom som et sjokk for oss, sier Solbergs kollega Chris Atkinson.

Samtidig sliter Rally Norway tungt for å få budsjettet i havn.

Daglig leder i Rally Norway, Even Wiger, sier han håper at Petter Solberg kan finne et nytt team å kjøre for. - Det er veldig kjedelig at spesielt Subaru er borte. Subaru har på mange måter båret rally-VM i mange år.

Solbergs ære

Subaru har vært en av fire ledende bilmerker med egne fabrikkteam de siste åra. I dag ble det klart at de trekker seg. Petter Solberg har mye av æren for den store rallyinteressen i Norge.

Rally-sjef Even Wiger.

Even Wiger: - Håper i hvert fall Petter Solberg blir gjest under rally-VM.

Foto: Frode Meskau / NRK

Even Wiger vil ikke spekulere i hva det betyr for publikumsinteressen om Petter Solberg ikke blir med. Han håper i hvert fall at Solberg blir gjest under arrangementet.

Kutter kostnader

Even Wiger sier at finanskrisa som rammer bilbransjen hardt, også rammer den norske rally-arrangøren. De sliter med å få budsjettet i havn, og har skåret til beinet for å kutte kostnader.

- Vi har kuttet bemanning og kuttet ned på stort sett alt annet. Nå høster vi fruktene av grunnlagsinvesteringene i 2006 og 2007. Men vi må jobbe beinhardt på inntekts- og utgiftssida hver dag for å få det til, sier Even Wiger.