Hopp til innhold

Rådgiver angrer på råd

Rådgiveren til tidligere tippedirektør Reidar Nordby jr. angrer på rådene han ga ham.

Reidar Nordby jr i retten
Foto: Nyhetsspiller / NRK

Reidar Nordby hadde en sluttavtale som gikk ut på at han skulle gå over til stilling som spesialrådgiver med full direktørlønn. Han var sikret lønn fram til fylte 67 år, en avtale som var verdt litt over 11 millioner kroner.

Likevel gikk han med på å endre avtalen, fordi Norsk Tipping sitt omdømme sto i fare.

- I dag angrer jeg på at jeg ikke rådet Reidar Nordby til å holde på den første avtalen. Det gjorde vi ikke. Vi fikk til en ny avtale og den løper Norsk Tipping i fra, sa rådgiver Ole Lund.

Ex-Tippesjef krever millioner

Ikke svart på hvitt

Reidar Nordby måtte gå på grunn av den såkalte gartner-avtalen. Men den første sluttavtalen skapte storm i mediene og Norsk Tipping fikk massiv kritikk. Derfor ba styreleder Sigmund Thue om at de laget en ny avtale.

Den nye avtalen er både skriftlig og muntlig . I den skriftlige heter det at Reidar Nordby skal slutte umiddelbart, få lønn for fem måneder og så jobbe som konsulent for Norsk Tipping.

Det som ikke ble skrevet ned, var at Nordby skulle ha betalt for juridisk bistand og for medierådgiver, samt få konsulentoppdrag tilsvarende minst halvparten av lønna, det vil si omlag 850.000 kroner i året.

Det er dette Norsk Tipping bestrider. De holder seg til den skriftlige delen av avtalen.

(Saken fortsetter under bildet)

Reidar Nordby sparkes fra Norsk Tipping
Foto: Cornelius Poppe (Scanpix) / Montasje (NRK)

- Ville aldri gjort det

- Jeg er skuftet over Norsk Tipping. Reidar Nordby ville aldri ha sagt fra seg en så god avtale som han hadde, uten at det var klare muntlige forutsetninger i den nye avtalen, sa rådgiver Ole Lund i retten.

Tippinga versus Nordby jr.

Nå holder Reidar Nordbys advokat Thor Dyre Østby sin sluttprosedyre. Han prosederer på at den siste avtalen må bli kjent ugyldig fordi den ikke er oppfylt.

- Den muntlige avtalen er en forutsetning for den endelige avtalen. Det skulle være dekning av medierådgiver. Det skulle være konsulenthonorar fra dag en og det lå inne som en åpenbar forutsetning at bruken av Reidar Nordby som konsulent skulle være betydelig, sier Thor Dyre Østby i prosedyren sin nå.

Flere saker fra Innlandet