Graffitikunstnere pynter opp Lillehammer

56 graffitikunstnere får denne helgen slippe seg løs på vegger og underganger i Lillehammer for å pynte opp byen med fargerike og spennende bilder.

Prosjektleder David Tengs opplyser at den såkalte graffitifestivalen skal forsøke å sette farge på byen og være til glede for innbyggerne.

– Målet vårt er å fjerne dårlig tagging og i stedet vise folk hvor fin graffitikunst kan være. De som deltar her er svært dyktige og lager veldig gode bilder, sier han.

Graffitikunstnerne samarbeider blant annet med Statens vegvesen, Oppland fylkeskommune samt flere private aktører. All spraymaling får de gratis av en lokal malebutikk.

Blant de som deltar er en fransk graffitikunstner og en gruppe på åtte personer fra Sverige.

Sprayet mafiaboss

Da NRK var på Strandtorget for å se på det som foregikk, var billedkunstner Petter Taskerud fra Nes i Ringsaker i ferd med å avslutte sitt portrett av mafiabossen Frank Tagliano, alias Steven Van Zandt, fra tv-serien Lilyhammer.

– Jeg jobbet til sent i natt og har fortsatt i hele dag. Endelig begynner bildet å bli ferdig. Jeg synes jo det passet godt med nettopp dette portrettet her i Lillehammer, ler han.

Taskerud sier det kjedeligste som finnes er en grå eller hvit vegg. Derfor skaper han mer enn gjerne kunst i Lillehammer. Han har foreløpig fått mange gode tilbakemeldinger fra folk som går forbi.

– Allerede i natt stoppet flere opp og kunne se hva jeg forsøkte å lage - at det var Steven Van Zandt. Det er mange tomler opp og folk kommer med mye ros, forteller han.

Fra grått til fargerikt

FARGERIKT: Flere av veggene på bygningene på Strandtorget i Lillehammer blir nå pyntet med fargerike motiver.

Foto: Alexander Nordby