Pus reddet fra brennende hus i Vågå

Røykdykkere klarte å redde ut en vettskremt katt fra et bolighus på Vågåmo i Gudbrandsdalen natt til lørdag. Deretter fikk den pustehjelp fra helsepersonell.

Katt får oksygen etter husbrann i Vågå

SNILLE HJELPERE: Brannmann Pål Øygarden holder katten Charlie mens den får pustehjelp av ambulansearbeider Kai Rune Kveen.

Foto: Even Lusæter, NRK

Like før midnatt gikk brannalarmen og alle nødetater rykket ut til i Pyntholvegen i Vågå der inngangspartiet til en villa sto i full fyr.

Det var uklart om det var folk inne i huset, og røykdykkere rykket inn. Etter en stund kom en av dem ut igjen med en forkommen katt.

– Det viktigste i jobben å redde liv. Det gjelder også husdyr, forteller brannmann Pål Øygarden.

Han sier det skjer ganske ofte at brannfolk finner husdyr i brennende hus.

Svidde poter og pustevansker

Øygarden forteller at katten som heter Charlie, var redd, men at røykdykkere klarte å fange den. Den hadde fått svidd potene og hadde pustevansker.

Etter at den ble båret ut til ambulanse, hvor den fikk oksygen av Kai Rune Kveen, kviknet katten til i armene på brannmannen. Deretter ble den fraktet videre til dyrlegen.

Brann i villa i Pyntholvegen i Vågå

Brannen fikk tak i inngangspartiet på Villaen i Pyntholvegen.

Foto: Even Lusæter, NRK

Eieren er bortreist

Ifølge skadestedsleder Johnny Gundersen var det ikke folk i huset.

Kattens eier er i Australia på juleferie, men blir holdt oppdatert av en slektning som ser etter katten, forteller NRKs reporter på stedet, Even Lusæter.

Årsak til brannen er ikke klar, men saken blir etterforsket videre i dagslys. Brannen er nå slukket, men etterslukking pågår utover natta, opplyser Innlandet politidistrikt.