Prøvekjør den nye berg-og dalbanen

Jubilanten Hunderfossen Familiepark har i år en nyhet som kiler i magen; en berg-og dalbane som går 70 kilometer i timen. Her kan du prøvekjøre banen.

Hunderfossen feirer 30-årsjubileum med ny berg- og dalbane. Bli med på tur med Il Tempo Extra Gigante!

Her kan du prøvekjøre den nye berg-og dalbanen, som er Hunderfossen familieparks gave til seg sjøl, i anledning 30-årsjubileet.

I år fyller Hunderfossen Familiepark 30 år, og som enhver jubilant med respekt for seg sjøl, feires det på behørig vis.

Laget for hånd

Der andre tar til takke med en feiring av litt mer rimelig type, feirer 30-åringen Hunderfossen familiepark like godt seg sjøl med en berg-og dalbane, til en verdi av 30 millioner kroner.

Il Tempo Gigante med eier og mannskap.

Banen er inspirert av Il Tempo Gigante, her med mannskapet fra Flåklypa-filmen.

Foto: NRK

Presangen åpnes offisielt lørdag 24. mai, men allerede nå kan du ta en prøvetur i selveste Il Tempo Extra Gigante, en litt mer moderne versjon av den gode, gamle firhjulingen.

For det er nettopp Ivo Caprinos superdoning Il Tempo Gigante, som dukket opp i filmen Flåklypa Grand Prix fra 1975.

Vognen er spesiallaget og bygget for hånd i München i Tyskland, med godkjenning fra Aukrust-stiftelsen. Ifølge den nye eieren, er banen den eneste i sitt slag i verden.

Fra troll til berg- og dalbane

Parken ble til gjennom et samarbeid mellom Huuse-familien og Ivo Caprino, som i flere år hadde forsøkt å få i stand et liknende anlegg i Oslo.

Etter flere runder med planlegging og søknader om tillatelser, ble parken, med et 14 meter høyt troll sittende sentralt plassert på en stubbe, åpnet i 1984. I årene etterpå har den vokst, både i areal og innhold. Eventyrfamilien har fått nye medlemmer, noen litt mer moderne enn andre.

Nå er altså siste tilskudd i eventyrfamilien Il Temp Extra Gigante-banen. Alt tyder på at det er duket for en skikkelig heisatur for å feire park-jubileet ...

Se reportasje fra parken her:

Hunderfossen familiepark markerer 30-årsjubileum i år. 
Det feirer de med en ny attraksjon.

Hunderfossen familiepark markerer 30-årsjubileum i år. Det feirer de med en ny attraksjon.