Prisverdig god bakeblogger

Han er Norges mest lest mannlige bakeblogger. Nå er han nominert til fire utmerkelser i matblogger-verdenen.

Norges mest leste mannlige bakeblogger

Bjørn Vidar Gustavsen er også nominert til årets beste blogg-foto, og tar alle bilder selv.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Jeg fikk egentlig litt sjokk, sier Bjørn Vidar Gustavsen etter at han fikk vite at hadde blitt nominert til hele fire matblogg-priser.

Bakebilder

Gustavsen er nominert til blant annet beste blogg-foto.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Det er leserne som nominerer sine favoritter, og skjer i samarbeid med Mathallen i Oslo og godt.no. Kåringen skjer 12. oktober i år.

– Først fikk jeg vite at jeg hadde blitt nominert til årets matblogger. Så kom det mail to uker senere om at jeg også hadde blitt nominert til beste blogg-foto, beste blogg-oppskrift og beste bake-blogg. Utrolig moro, sier Gustavsen.

25-åringen er ikke utdannet konditor, men har en lidenskap for baking. Oppskriftene lærte han av sin mor og bestemor, og utforsker de videre slik han selv liker det.

Var ikke meningen å bli blogger

Bjørn Vidar Gustavsen

Venner og kjente ville ha bakeoppskriftene til Bjørn Vidar Gustavsen, og plutselig ble det bakeblogg ut av det.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Jeg hadde besøk av venner og familie som hadde lyst på oppskriftene jeg hadde. Så tenkte jeg at jeg kunne legge de på nettet slik at de kunne finne de igjen der. Plutselig gikk tiden, og jeg la ut jevnlig det jeg hadde bakt. Og så har det bare sakte men sikkert tikket oppover og gått slag i slag, sier den ivrige hobby bakeren.

Ukesmeny

Hjemme er det Bjørn Vidar som står på kjøkkenet og kokkelerer.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

Gustavsen driver bloggen Kake-huset , og har rundt 5000 lesere hver eneste dag. Han tror forskjellen på hans blogg og hans kvinnelige kollegaer er at de ofte liker det feminine utrykket, mens han selv liker det rustikke og at det skal se hjemmebakt ut. Men baker vil han ikke bli.

– Jeg har aldri ønsket å bli baker, da tror jeg kanskje jeg hadde mistet matgleden min ved å jobbe med det hver eneste dag, så det har aldri vært noen drøm for meg å få åpne noe bakeri eller noe sånt, sier Gustavsen.

Ærlig blogg

Mens spesielt mange moteblogger og populære livstilsbloggere kan håve inn store inntekter av bloggen sin, tjener Gustavsen ingenting på det han legger ut.

Vaniljesukker

Gustavsen lager hjemmelaget vaniljesukker, hvor han hakker opp vaniljestang uten frø, og heller på sukker.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK

– Jeg ønsker ikke å reklamere på siden min, og bli farget av det jeg legger ut. Oppskrifter og ingredienser skal være ærlige og det skal være bakt av meg, fordi jeg liker det, sier gruesokningen.

Bjørn Vidar Gustavsen er egenlig fra Kirkenær i Solør, men har flyttet til Hamar. Fra kjøkkenet i sokkelleiligheten baker han så ofte han har mulighet, og det meste havner på bloggen. For tiden er han på jobbjakt, og når han ikke skriver søknader, så står han på kjøkkenet.

– Jeg dobbler aldri oppskrifter og har fryseren full av bakevarer. Jeg baker som regel ett og ett brød av gangen, for da har jeg en god unnskyldning til å stå på kjøkkenet, sier Gustavsen og ler.

Rabarbraknuter

Ferdige rabarbraknuter, som skal publiseres på bloggen.

Foto: Vibecke Wold Haagensen / NRK