Popstjerne slipper avhør

Politiet gir opp å avhøre den britiske popstjernen Ellie Goulding etter den dramatiske beltebilulykken i Valdres i januar.

Ellie Goulding på Hove 2014

POPULÆR ARTIST NORGESBESØK: Ellie Goulding på Hovefestivalen i 2014.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

– Vi har vært i kontakt med hennes manager. Hun har gitt uttrykk for at hun ikke har noe å tilføre saken, sier politiadvokat Joachim Sopp Onsrud.

Evakuert gjennom taket

Goulding var på opplevelsestur i fjellheimen da beltebilen hun var passasjer i gikk gjennom isen på Tyin. Hun og hennes følge ble evakuert gjennom taket, og fikk transport videre med snøscooter.

Gouldings faste fotograf, Conor McDonell, tok bilde av beltebilen etter hendelsen, og la det ut på Instagram:

– Kan neppe belyse saken

Spørsmålet har vært om kjøringen i dette området, på isen, var straffbart eller ikke, og saken havnet derfor på politiets bord.

Politijurist Joachim Sopp Onsrud

KOMMER SNART MED PÅTALEAVGJØRELSE: Politiadvokat Joachim Sopp Onsrud.

Foto: Geir Randby / NRK

Det ser ut til at politiet er enige med Goulding i at hun ikke "har noe å tilføre".

– Hun har jo vært til stede da dette skjedde, og det kunne vært greit å ha henne med som vitne i saken. Men vi er usikre på om hun har noe å bidra med som kan belyse det eventuelt straffbare forholdet.

– Hvor mange er blitt avhørt i saken?

– Jeg vil ikke gå direkte inn på omfanget av etterforskningen, men vi har avhørt en del vitner, involverte og mistenkte.

– Når kan saken være ferdig etterforsket?

– Det gjenstår ikke så veldig mye av etterforskningen nå, så jeg regner med å ha ferdig en påtaleavgjørelse i løpet av våren.

– Fulgte ikke instruksen

Eieren av beltebilen og hotellet på Eidsbugarden ved Tyin, investoren Ola Moe, har tidligere sagt at føreren ikke fulgte instruken for bruken beltebilen.

– Det står i instruksen at den ikke skal kjøres på vann.

Beltevogna brukes først og fremst brukes til varetransport inn til Eidsbugarden, men blir leid bort i spesielle tilfeller. Denne gangen var det selskapet «Eventyrhytta» som sto for arrangementet.

I følge fotograf Conor McDonell sank beltebilen få minutter etter at den ble evakuert.