Polsk smugler tatt for sjette gang

Tollerne i Kongsvinger tok denne uka en polakk for smugling for sjette gang på kort tid.

Smugler tatt for sjette gang
Foto: TOLLVESENET

Polakken ble tatt av tollerne på riksveg 200 i Kongsvinger med bilen lasta med 161 liter brennevin, 1560 liter øl og 26 800 sigaretter.

Tatt av samme tjenestemann

Det var mandag morgen denne uka tollvesenet stoppet mannen i 40-årene fra Polen som fem ganger tidligere er tatt for smugling. Tre av gangene har han blitt tatt av samme tjenestemann i Tollvesenet i Kongsvinger.

Du kan vel si at de to nærmest er kjenninger nå, ja.

Morten Nystuen, kontorsjef Kongsvinger tolldistrikt

Da polakken ble stoppet på riksveg 200 hadde forbilen, det vil si en som skulle kjøre i forkant av smugleren for å sjekke at kysten var klar, rukket å passere.

- Vi fikk ikke tatt han, sier Morten Nystuen. Polakken som ble tatt, ble tirsdag fremstilt for fire ukers varetektsfengsling.

- Hvis han slippes fri igjen ser jeg ikke bort i fra at vi tar han i løpet av ei uke igjen, sier Nystuen.

Flere gjengangere

Tollvesenet har tidligere vært opptatt av at mange av smuglerne de tar langs grensa er gjengangere. De har mer enn en gang sett at smuglerne får ei bot, så forsvinner de og kommer tilbake senere med mer smuglervarer.

- Vi i Tollvesenet får ikke gjort annet enn å gjøre jobben vår, så blir det opp til politiet å etterforske og straffe, sier Morten Nystuen.

– Politiet må holde smuglere varetektsfengslet

Er alvorlig

Morten Nystuen i Tollvesenet sier smugling ikke bare er alvorlig fordi man ikke vet hvor alkoholen stammer fra og at det selges til folk uten kontroll.

- Vi snakker om tikkende trafikkbomber på vegen, sier han.

Han viser til biler med 500 kg overlast som stikker av fra kontroller, og biler med 200 kg med ølbokser i skiboksen.

- Så det er ikke bare alvorlig alkoholmessig, sier Morten Nystuen.