Skyting på Vinstra
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Politimann skutt på Vinstra

Oppsummert

26. november 2014 ble en politimann skutt og skadet utenfor sitt hjem på Vinstra. En mann ble timer senere pågrepet. samme mann ble i juli 2015 dømt for drapsforsøk. Dommen ble anket og behandles i lagmannsretten i februar 2016.

 • Trekker anke mot 70-åring

  Forsvarer Sigurd Klomsæt trekker anken i saken om 70-åringen som skjøt mot to politimenn på Vinstra i 2014. Det ble klart for kort tid siden. Tidligere i dag kom de sakkyndige i saken fram til at mannen ikke var psykotisk i gjerningsøyeblikket.

 • Var ikke psykotisk

  70-åringen som skjøt mot politiet på Vinstra var ikke psykotisk i gjerningsøyeblikket. Det konkluderer de sakkyndige med i ankesaken i dag. De sakkyndige kom til samme konklusjon i tingretten. Mannens helsetilstand er viktig for straffespørsmålet.

 • Helsetilstanden sentral i retten

  I dag er det siste dag i ankesaken mot 70-åringen som skjøt mot to politimenn på Vinstra i 2014. I fjor ble han dømt til tvungent psykisk helsevern for forsettlig drapsforsøk. En rettsoppnevnt psykiater forklarer seg nå om tiltaltes helsetilstand.

  Vitneboks, lagmannsretten
  Foto: Hanne Stine Kind / NRK
 • Inn i tvunget psykisk helsvern

  Påtalemyndigheten vil be om overføring til tvungent psykisk helsevern av 70-åringen som skjøt mot to politimenn med hagle på Vinstra i 2014. Det sa aktor Thorbjørn Klundseter da ankesaken startet på Lillehammer i dag. – Vi må se om det er fare for gjentakelse, sier han.

 • Belastende med ny rettsrunde

  – Det er belastende å gå inn i denne saken igjen. Jeg trodde jeg ble lam den kvelden, sa polititjenestemannen da han forklarte seg i ankesaken etter skuddene på Vinstra i 2014. En 70-åring ble i tingretten dømt for å ha skutt på politimannen med hagle.

Flere saker fra Innlandet