Politikere i dikt-feide

Forholdet mellom lokalpolitikere i Åmot i Hedmark er kjølig, etter at dikt med personangrep ble spredd på Facebook.

Dikt Åmot

Skjermdump av ett av diktene som ble lagt ut på Facebook.

Foto: Skjermdump

– Politikere, og spesielt kommunestyrepolitikere, må tåle litt mer enn vanlige folk må tåle, sier leder i Åmot Arbeiderparti, Ingebjørg Dybvik.

Bakgrunnen for den opphetede diskusjonen i Åmot er to dikt som ble publisert av Aps erfarne kommunestyrerepresentant Tove Brenna Holme på Facebook. Diktene har også stått på trykk i to lokalaviser.

Diktene omtaler ordfører Ole Gustav Narud fra Senterpartiet og andrekandidat og prest Synnøve Heggem. Heggem har nå flyttet fra kommunen, og diktet mer enn antyder at hun lurte folk til å stemme Sp, sjøl om hun visste at hun skulle flytte.

– Ikke mobbing

Ole Gustav Narud

Ordfører Ole Gustav Narud (Sp)

Tove Brenna Holmen ønsker ikke å kommentere saken.

Dybvik understreker at det ikke er partiet som står bak tekstene. Tekstene opplever hun dog ikke som mobbing.

– Dette er ikke et personangrep, men en betraktning om politikerne. Slik vi ser det er ikke diktene mobbing, men jeg ser at folk ikke tenker på samme måte.

– Uheldige skriverier

Ordfører Narud har ikke noe imot diskusjon, men han syns ikke noe om fremgangsmåten i denne saken.

– Akkurat disse skriveriene syns jeg er veldig uheldige. De har en form som i stor grad er personangrep og som er usaklig og umulig å forsvare seg mot. Det ligger til politikkens vesen at det er uenighet om ting, men det er viktig at den får en form som er konstruktiv og går på sak, ikke person.

– På den ene sida må vi holde oss på en ryddig og etterrettelig veg, men på den andre sida må vi også få uttale oss om ting vi mener er feil og som blir gjort feil, sier Dybvik. Men hun tror likevel på mer forsiktighet på Facebook.