Hopp til innhold

– Tiltalen er en lettelse for jenta

Den 15 år gamle jenta i Rune Øygard-saken er lettet. Jentas bistandsadvokat Nina Hjortdal mener politiet har tatt en riktig avgjørelse, selv om det ikke er bekreftet fra politiets side at de har innstilt på tiltale mot Vågå-ordføreren.

Nina Braathen Hjortdal

Bistandsadvokat Nina Hjortdal tror politiets ønske om tiltale vil bli raskt behandlet av statsadvokaten, fordi saken har fått mye oppmerksomhet i media.

Foto: Alexander Nordby

Det er TV2 som melder at politiet innstiller på at det skal tas ut tiltale.

Les også: Politiet ønsker tiltale i Øygard-saken

I følge en pressemelding politiet har sendt ut, bekrefter de at det er sendt en innstilling til statsadvokaten, men de vil ikke kommentere hva de har innstilt på.

Vågå-ordfører Rune Øygard er anmeldt for seksuelle overgrep mot ei jente som nå er 15 år gammel. Overgrepene skal ha skjedd fra jenta var 13 år gammel.

– En riktig avgjørelse

Hvis politiets innstilling til statsadvokaten fører til en tiltale mot Øygard, er dette en riktig avgjørelse, mener jentas bistandsadvokat Nina Hjortdal.

– Det ville vært overraskende om politiet ikke ville ta ut tiltale. Dette er en riktig vurdering, mener jeg, men avgjørelsen er opp til statsadvokaten.

Hjortdal forteller at den 15 år gamle jenta er lettet.

– Det er en lettelse for henne at dette blir offentlig, sier Hjortdal.

Mener det finnes bevis

Hun tror ikke Øygard-saken er blitt en prestisjesak for politiet.

– Jeg mener det er mange bevis her. Jeg vil ikke kommentere dette i detaljer, men jeg mener det finnes bevis i saken.

Øygard 2

Vågå-ordfører Rune Øygard.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Behandlingen hos statsadvokaten kan ta tid.

– Jeg tror denne saken vil bli prioritert når de får den på bordet, fordi den har fått så mye oppmerksomhet i media. Det er snakk om ei ung jente her, og derfor tror jeg en konklusjon kommer raskt, sier Nina Hjortdal.

– Saken vil bli behandlet på ordinær måte, sier statsadvokat Thorbjørn Klundseter. Han bekrefter at pakken med materiellet fra politiet inneholder en god del dokumenter.

Klundseter mener saken kan behandles i løpet av en måneds tid.

Det er umulig for meg å snakke om omfanget i saken nå. Vi fikk dette materiellet for noen timer siden, sier han.

Flere saker fra Innlandet