Hopp til innhold

Politiet om overfall i retten: – Vi vil skjerpe sikkerheten

GJØVIK TINGRETT (NRK): Politiet vil ta sikkerheten rundt overgrepssaken i Gjøvik opp til ny sikkerhetsmessig vurdering etter at tiltalte ble slått ned i retten mandag.

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

SKJERPER SIKKERHETEN: Politiet sier det er sannsynlig at saken fortsatt vil gå for åpne dører, men at det vil settes inn sikkerhetstiltak.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Vi hadde to politifolk i retten, som fulgte framstillingen. De pågrep gjerningsmannen umiddelbart, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt, Kristian Bjaanes om hendelsen i Gjøvik tingrett i dag.

Slo med en hermetikkboks

Den tiltalte 43-åringen i den omfattende overgrepssaken på Gjøvik satt i vitneboksen og forklarte seg om et overgrep i Hakadal i 2011 da overfallet skjedde, skriver Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa så det ut som en mann slo den tiltalte i hodet med en hermetikkboks. Mannen skal ha ropt «Jævla feiging» og ble etter hendelsen ledet ut av salen av politi.

Ifølge VG var det kjæresten til en fornærmet jente i saken (19) som slo til mannen.

Tiltalte skal ikke ha fått alvorlige skader etter hendelsen.

– Skjedde i løpet av sekunder

Bistandsadvokaten til den fornærmede jenta, Sjak R. Haaheim, sier at han ikke så hendelsen direkte, men at det hele skjedde i løpet av sekunder.

– Mannen slo til tiltalte med en pose, med en tunfiskboks inni. Etter kort tid ble han pågrepet av politifolkene. Jeg hadde en kort prat med ham rett etterpå, og han fortalte at det rant over for ham.

Haaheim forklarer at mannen fortalte at han hadde hørt på forklaringen til kjæresten og til tiltalte, og han reagerte helt impulsivt med å slå til tiltalte.

– Ny vurdering

– Vi vil ta denne saken opp til ny sikkerhetsmessig vurdering etter denne hendelsen, sier Bjaanes i politiet.

Han sier at saken i utgangspunktet går for åpne dører, slik at tilhørere kan være til stede under forhandlingene.

– Vil dørene bli stengt for publikum framover?

– Jeg tviler på at det blir helt stengt, men at vi gjør noen grep med tanke på det sikkerhetsmessige.

Saken fortsetter etter det politiet kjenner til, tirsdag. Da skal tiltalte fortsette med sin forklaring om det fem år gamle overgrepet i Hakadal.

Det er andre rettsuke i den omfattende rettssaken, som skal avsluttes neste uke.

Flere saker fra Innlandet