Hopp til innhold

Dobbeldrapene på Otta: Går ut med navn på de drepte

Ekteparet ble drept i sitt eget hjem på Otta mandag kveld.

Krimteknikere jobber på åstedet på Otta.

ETTERFORSKNING: Lokalt politi fikk bistand av Kripos etter hendelsene mandag kveld. Drapene skjedde i et borettslag utenfor Otta sentrum.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Politiet nøster videre i saken etter dobbeltdrapene på Otta mandag, der et ektepar i 80-årene ble knivdrept i sitt eget hjem.

Torsdag ettermiddag kom politiet med ny informasjon i saken. Politiet går nå ut med at de drepte er ekteparet Herma Gjetsund (f. 1939) og Odd Gjetsund (f. 1934).

Politiadvokat Julie Dalsveen

ADVOKAT: Julie Dalsveen er politiadvokat i drapssaken på Otta.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Historikk fra psykiatrien

Mannen i 40-årene som er siktet i saken, ble avhørt av politiet onsdag ettermiddag. Det er fortsatt uklart hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

Det er kjent at han har en lengre historikk fra psykiatrien. Mannen har blitt ivaretatt av helsevesenet etter hendelsen.

– Han har et ganske langt klientforhold til det psykiske helsevesenet, sier mannens forsvarer Anders G. Bjørnsen.

Både Sel kommune og spesialisthelsetjenesten ved Sykehuset Innlandet har varslet Helsetilsynet etter hendelsen mandag kveld.

Politiet opplyser at de har vært i kontakt med siktede ved tre anledninger tidligere. En gang i 2005 og to ganger i 2006. Siktede er ikke registrert med andre straffesaker enn drapssaken han nå er siktet i.

– Det er viktig å huske på at det er kontakt med politiet, det er ikke ensbetydende at det er en strafferettslig kontakt med politiet. Dette kan være at han har klagd på bråk fra naboen, for den slags skyld, sier forsvarer Bjørnsen.

Les også: Nytt varsel til Helsetilsynet etter dobbeltdrapet

Krimtekniker i arbeid på Otta.
Krimtekniker i arbeid på Otta.

Obdusert

De drepte er et ektepar i 80-årene, som bodde i nærheten av den sikta mannen.

De omkomne ble obdusert onsdag, og en foreløpig obduksjonsrapport er ventet med det første.

De drepte og den siktede er ikke i familie.

– De er ikke i slekt og vi er ikke kjent med noen annen relasjon enn at de bor i samme nabolag. Det kan være at de kan ha kjent hverandre og eventuelt hatt kontakt, men det må etterforskningen få avklart nærmere, sa politiadvokat Julie Dalsveen til NRK tirsdag.

Øystein Skurdal, advokat

BISTANDSADVOKAT: Øystein Skurdal bistår barna til det drepte ekteparet. Bildet er tatt i rettssalen på Lillehammer i forbindelse med en annen sak.

Foto: Berit Roald / NTB

Øystein Skurdal er bistandsadvokat for familien til de drepte. Ifølge han ønsket ikke familien at navnene skulle frigis.

Det er vel en erkjennelse av at det er vanskelig å forhindre offentligheten i å få den informasjonen. Det var ikke noe ønske fra familiens side at navnene skulle frigis.

Han forteller at hans klienter naturlig nok har en tung tid etter foreldrenes bortgang.

De har mottatt budskapet om foreldrenes bortgang med sjokk og stor sorg. Det er en veldig vanskelig periode for familien.

Rettspsykiatrisk undersøkelse

Politiet oppnevnte sakkyndig for å foreta en foreløpig rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede.

Det skal vurderes om det er nødvendig med full rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen.

Siktede er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud og full isolasjon i to uker.