– Lite gunstig at det har gått fire døgn

Etterforskningen etter Øyer-drapet pågår med full styrke, men politiet har fortsatt ingen idé om hvor drapssiktede Kim Andreas Kristiansen befinner seg.

Bjørn Egil Bergundhagen

Bjørn Egil Bergundhagen og politiet leter fortsatt etter den drapssiktede 23-åringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det er ikke gjort noen observasjoner av drapssiktede Kim Andreas Kristiansen siden forrige fredag. Dette vanskeliggjør politiarbeidet og gjør etterforskningen utfordrende.

– Det er klart at det ikke er gunstig at det har gått fire døgn, men vi føler at vi fortsatt har god fremdrift i etterforskningen, sa politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhagen på en pressekonferanse i Lillehammer tirsdag ettermiddag.

Etter at politiet gikk ut med etterlysning av 23-åringen har det kommet inn mange tips. Men resultatene har så langt uteblitt.

Siktet Øyer-drapet

Kim Andreas Kristiansen er siktet i Øyer-drapet.

– Vi har fått inn en mengde tips av folk som mener de har sett siktede. Flere av tipsene har vært interessante og blitt sjekket ut, men det har ikke ført oss nærmere denne personen.

– Kan være hvor som helst

Politiet står helt uten sikre spor etter Kim Andreas Kristiansen siden fredag formiddag – på samme tid som media meldte om likfunnet. Det er ikke gjort elektroniske spor eller observasjoner av siktede.

– Jobben blir vanskeligere etter hvert som tida går og det er en utfordring å lokalisere siktede nå. Etter vår oppfatning kan han være hvor som helst, også i utlandet. Vi vet ikke om han har pass med seg, sier Bergundhagen.

Sitter på nøkkelen

Over 30 etterforskere jobber med saken og gjør taktiske og tekniske operasjoner for å sikre bevis.

Men nøkkelen til hva som skjedde med den drepte 58-åringen er foreløpig utenfor rekkevidde for politiet.

– Motivet sitter i siktedes hode. Derfor vet vi lite om hva som har ført til drapet før vi har snakket med ham.

Tror han fortsatt er i live

Det har nå gått over fire døgn siden den siste sikre observasjonen av den etterlyste 23-åringen.

Politiet har tidligere sagt at de ikke har registrert noen elektronisk aktivitet fra Kristiansen heller. Hverken mobiltelefon eller bankort er brukt siden før helga.

På direkte spørsmål fra NRK om hvordan de vurderer tiden det har gått, opp mot at det ikke har vært noen livstegn fra den etterlyste siden fredag, svarte politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen slik i ettermiddag:

– Vi har ikke grunn til å tro noe annet enn at han er i live.

Undersøker bolig
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK