Hopp til innhold

Rusa mann pågrepet i stjålet bil med påsatte diplomatskilter

Politiet prøvde i morgentimene torsdag å stanse det de trodde var en diplomatbil, etter meldinger om hasardiøs kjøring på riksveg 4.

Politiet undersøker stjålet bil, funnet i Brumunddal.

STJÅLET: Politiet undersøker den stjålne bilen som ble funnet på en adresse i Brumunddal. Bilen, en volvo V90, hadde påsatte, falske ambassadeskilter.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiet Innlandet melder at de har pågrepet en lokal mann for råkjøringen. Bilen var stjålet og hadde påsatte, falske ambassadeskilter.

Politiet opplyser at bilen ble funnet på en adresse i Brumunddal.

Bilen ble observert både på riksveg 4 og på E6 sørover mot Brumunddal i svært høy hastighet.

Bilen skal ha kjørt i opp mot 150 kilometer i timen i 60-sone. I tillegg var bilen, ifølge politiet, involvert i farlige forbikjøringer med flere nestenulykker.

Stjålet bil hentet av redningsbil i Brumunddal.

FRAKTES VEKK: Bilen, som ble stjålet fra et bilutleie-selskap i Oslo, kjørte i timesvis med falske, påsatte ambassedaskilter. Her blir bilen hentet av redningsbil i Brumunddal.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Kjørte i rusa tilstand

Mannen som er pågrepet er i 30-årene. Føreren var etterlyst og mistenkes også for ruspåvirket kjøring. Mannen er fra Brumunddal, og skal være en kjenning av politiet.

– Vi fant nylig bilen på en adresse i Brumunddal. Ved bilen var det en rusa person, som forklarte å ha stjålet bilen og stukket av fra politiet i Oslo. Vedkommende var etterlyst av politiet, opplyser Haagen Løvseth.

Løvseth forklarer at mannen blir anmeldt for både kjøring i høy hastighet, at han stakk av fra politiet, diverse trafikkforhold, og kjøring i ruspåvirka tilstand.

Laster Twitter-innhold

Stjålet fra bilutleie i Oslo

Politiet opplyser at bilen er stjålet fra en bilutleie i Oslo, og at den skal ha fått påsatt falske, stjålne ambassadeskilter. Politiet har foreløpig ikke funnet skiltene, som de tror har blitt kasta et sted i Brumunddal.

– Vi har ikke funnet ut hvor han har stjålet skiltene, men det skal vi etterforske videre, opplyser Løvseth.

Bilen var en svart Volvo V90, og hadde blå skilter med gul skrift, før disse senere ble fjernet fra bilen. Volvoen ble observert fra Oslo og nordover på riksvei 4 i morgentimene torsdag, i høy fart. Den fortsatte sørover på E6 mot Brumunddal.

Politiet forsøkte å stoppe bilen tidligere i natt, uten å lykkes.