Fyllekjørte i 180 km/t uten førerkort

Mannen i 30-årene suste forbi en sivil politipatrulje på E16 i Kongsvinger. Politiet: – Innebærer en meget høy risiko.

E16 ved Kongsvinger

STAKK AV: På E16 fra Kløfta ved Kongsvinger prøvde mannen å kjøre fra politiet. (arkivbilde)

Foto: Ann-Kristin Mo / NRK

Det var natt til torsdag at politiet gjorde tegn til føreren av en bil om å stoppe for en kontroll. Men da ga mannen bak rattet gass og kjørte av gårde i 180 kilometer i timen på strekningen som har 100 km/t som fartsgrense.

Politiet la seg på hjul for å få stanset den lokale mannen som er i 30-årene. Mot riksvei 2 ga fartssynderen opp kappløpet. Da stoppet han bilen.

Det var lokalavisa Glåmdalen som omtalte saken først.

Laster Twitter-innhold

Etter en alkotest ble det klart at sjåføren kjørte med ulovlig høy promille. Og det ble ikke bedre da politiet også fant ut at han ikke hadde gyldig førerkort.

Christine Lundstein er politifullmektig i Innlandet politidistrikt, og forteller at denne type kjøring er et alvorlig lovbrudd.

– Det straffes normalt med ubetinget fengsel.

STOPPET: Føreren av bilen stoppet til slutt på riksvei 2, etter å ha kjørt fra politiet i Kongsvinger.

Beslagla bilen

Mannen har vært involvert i flere trafikksaker i løpet av 2020, og har gjentatte ganger i løpet av kort tid blitt stoppet for kjøring uten førerkort.

Bilen ble derfor beslaglagt.

– Denne type kjøring innebærer en meget høy risiko for alvorlige ulykker, så når personen har gjort lignende handlinger tidligere var det viktig å beslaglegge bilen, forteller Lundstein.

Det er tatt blodprøve av føreren som skal vise eksakt promille. Han vil også bli avhørt.

Veien mannen kjørte på er den viktigste regionale forbindelsen mellom Kongsvinger og Oslo. Statens vegvesen har bygd ut deler av E16 Kløfta-Kongsvinger gjennom mange år. Nye Veier AS skal fullføre strekningen.

Nye E16 Slomarka-Kongsvinger

BYGGES: E16 mellom Kløfta og Kongsvinger har i mange år vært under utbygging. Her er den nye delen av veien ved Slomarka.

Foto: Statens vegvesen