Politiet bekrefter at Evje er funnet død

Det var 44 år gamle Stig Ingar Evje som ble funnet død på Sjusjøen i Ringsaker søndag 27. august. Familien takker alle som har hjulpet til med letingen.

Stig Ingar Evje

SAVNET: Stig Ingar Evje ble sist sett da han forlot familiehytta på Sjusjøen til fots tidlig på morgenen den 3. mai.

Foto: Privat

Stig Ingar Evje ble meldt savnet i begynnelsen av mai. Han ble sist sett da han forlot familiehytta på Sjusjøen til fots tidlig på morgenen den 3. mai. Søndag den 27. august ble det funnet levninger etter en død person på Sjusjøen.

Klær, sko og hårfarge tydet på at dette kunne være Evje. Nå har politiet fått den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Nå er det endelig bekreftet at den døde mannen som ble funnet, var Stig Ingar Evje, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad.

Vet ikke dødsårsak

Søk etter Stig Ingar Evje

LETEAKSJONER: Det er gjennomført flere leteaksjoner etter Evje i den perioden har vært savnet.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Den foreløpige obduksjonsrapporten sier ikke noe om dødsårsaken, men ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at han er utsatt for en straffbar handling.

– Dødsårsaken er det for tidlig å si noe om. Vi venter nå på en fullstendig obduksjonsrapport. Den vil vi nok ikke få før om en to ukers tid. Vi vet ikke om vi får en endelig dødsårsak, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe straffbart, sier Krogstad.

Politiet vet ikke hvor lenge Evje har vært død, og det er heller ikke sikkert at de får svar på det.

– Han har tydelig ligget lenge der han ble funnet.

Tungt for familien

Familien er varslet, og Krogstad sier dette er tungt for dem.

– Samtidig er det vel greit å få en avslutning på saken. Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til dette, og det har vært mange vitneobservasjoner fra hele sørøst-landet så på den måten har det vært en veldig slitsom periode for de pårørende.

Janne Evje og Tone Evje leter etter broren Stig Ingar Evj

SØSTRE: Stig Ingar Evjes søstre Janne og Tone var i midten av august på Synnfjell og letet etter broren sin.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK

Familien har hele tiden hatt et håp om å finne ham siden han hadde militær bakgrunn og var godt trent på å klare seg lenge ute i naturen.

I en uttalelse på Facebook takker familien for all hjelp og støtte de har fått fra så mange i denne vanskelige tiden. De skriver at de er rørt, overveldet og uendelig takknemlig, spesielt retter de en takk til de som ikke kjente Evje og likevel har støtte og hjulpet dem.

Nå venter politiet på den endelige obduksjonsrapport.

Politiet har mottatt over 150 tips om mulige observasjoner av ham fra hele Østlandet, og det er satt i gang leteaksjoner flere steder, deriblant på Spåtind i Nordre Land.