Hovedtiltalt til aktor: – Blir jeg overvåket?

ELVERUM (NRK): – Jeg har ikke sovet i natt. Det sa den hovedtiltalte 48-åringen i ulvesaken etter at politiet gikk til nok en ransakelse i hans hjem etter gårsdagens rettsmøte. Han føler seg krenket.

Ulverettsak

Helge Harz ( til høyre) som forsvarer 48-åringen, er kritisk til politiets metoder. Her med aktor Tarjei Istad.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Mandag startet rettssaken mot fem menn fra Elverum og en fra Engerdal i Sør-Østerdal tingrett. De er tiltalt for å ha forsøkt å felle ulv den 15.februar 2014 i Elverum. Den hovedtiltalte, en 48-åring fra Elverum er også tiltalt for å ha skutt en ulv ulovlig under revejakt i mars 2014. De seks erklærte seg ikke skyldig da saken startet.

Les: Nekter for å ha jakta ulv ulovlig

Den hovedtiltalte 48-åringen nektet for å ha deltatt på et ulovlig fellingsforssøk av ulv da han forklarte seg mandag. Han hevdet at han kun hadde vært på revejakt. Han hevdet også at han ein drøy måned seinere i mars 2014, skjøt en ulv ved et uhell.

Les: Hovedtiltalt i ulvesaken : – Så etter revespor

Ulverettsak

Politiet bruker sporingslogg fra GPS som bevis i saken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

– Krenket

I gårsdagens rettsmøte ble det stilt spørsmål om politiets GPS-spor, og at det kunne ligge mer i rådata. Rettens formann spurte derfor om det var mulig å framskaffe disse GPS-ene. På bakgrunn av dette gikk politiets til ransakelse hos 48-åringen og en av de andre tiltalte mandag ettermiddag.

– Han opplyste i retten at han ikke hadde GPSen lenger. Likevel gis det muntlig samtykke til ransaking og fire sivilie politifolk befant seg i hjemmet hans da han kom hjem i går. Igjen føler han seg krenket. De kunne bare spurt om samtykke, sa hans forsvarer Helge Hartz, som sa at dette ikke bare rammer 48-åringen og hans forklaring i retten tirsdag, men også familien.

– Jeg har ikke sovet i natt, sa 48-åringen i retten før han måtte svare på telefonavlytting som politiet konfronterte ham med i retten.

Spurte om overvåkning

Han spurte på tampen av utspørringa aktor Tarjei Istad om hjemmet hans blir videovervåket.

– Nei, sa aktor Tarjei Istad. Er du sikker repliserte 48-åringen. Aktor svarte at han ikke juger. 48-åringen sa at han vurderer å flytte fordi han føler seg overvåket.

Aktor Tarjei Istad sa at politiet fant GPS hjemme hos den andre tiltalte.