Etter et oppgjør med tidvis god underholdning for den nøytrale seer, endte det med poengdeling på Nybergsund stadion.

– Det holder ikke med nesten nå, erkjente en tydelig skuffet Jonas Enkerud overfor NRK etter kampslutt.

Og det har Nybergsund angriperen helt rett i. Før dagens oppgjør hadde Nybergsund ni poeng opp til Alta og sikker grunn, og fasiten etter dagens oppgjør er åtte poeng opp til det samme laget. Om dette står seg etter at Alta har gjennomført sin kamp, gjenstår å se.

God første omgang

Ola Brenden

Trener Ola Brenden

Nybergsund startet godt, og det så lenge ut til at hjemmelaget skulle cruise inn til seier. Gudmann Thorisson stanget hjemmelaget i ledelse etter en corner i det 30. minutt, og dette var bare starten på flere store sjanser for Nybergsund i første omgang.

Adis Maglic var svært nære bare fire minutter senere og den samme Thorisson som satt inn 1–0 holdt på å doble ledelsen på det påfølgende hjørnesparket etter Maglic' sjanse. Et minutt senere kontrer gjestene, anført av nigerianske Ezekiel Bala. Nigerianeren sender ballen til Eidhamar, som setter ballen i stolpen og på returen står Bala helt alene og setter inn returen.

Vi gjør en god første omgang, og er jevnt over mye bedre enn motstanderen. Randaberg har et skudd på mål i i første omgang, og det går i mål, oppsummerte Ola Brenden.

Rotete andre omgang

– Vi går ut i andre omgang, og skal gjøre de tingene vi gjorde bra i første, men vi roter mye. I starten står vi altfor mye rolig, spiller på brudd og altfor mange pasninger går rett i fanget på motstanderen, konstaterte Brenden.

Det rotete spillet straffet seg, bokstavelig talt, raskt. Sju minutter ut i andre omgang sender Haucke et frispark på egen banehalvdel rett i beina på en motspiller, og når han forsøker å gjenvinne ballen med en sklitakling inne i egen 16-meter, treffer ballen hånda. Dommeren dømmer straffe, og Torger Motland ekspederer straffen iskaldt i mål.

Etter dette tar det lang tid før Nybergsund kommer seg, men når det gjenstår drøye ti minutter skjer det noe. Jonas Enkerud gjør en glimrende soloprestasjon og setter ballen fint i mål etter et godt raid. Like etter ble en halvskadd Lapira byttet inn, og da ble det fart i sakene.

Godt press mot slutten

2-2-målet ga hjemmelaget en vitamininnsprøytning, og rett etter prestasjonen til Enkerud blir dette toppet av en enda friskere Adis Maglic. Svensken drar av fem motspillere før han avslutter fra kloss hold, men til stor fortvilelse for de 159 oppmøtte i Nybergsund, gikk ballen hårfint utenfor.

Etter noen flere minutter med Nybergsund-press kontrer Bala inn nok et mål, og Nybergsund ligger igjen under. I motsetning til 1–2 scoringen, svarer Nybergsund umiddelbart. Petter Lennartsson setter en nydelig volley i mål to minutter før slutten av ordinær tid. Nybergsund fortsetter å prøve, men det ender 3–3.

– Tre mål burde holde hjemme, men når vi gir bort mål blir det sånn, erkjente Ola Brenden.

Skal ikke deppe hvis vi rykker ned

Det var ingen defensiv eller nedstemt Ola Brenden man møtte i mixed-zone etter kampslutt, tvert imot var han misfornøyd med kamputfallet og så fremover og snakket om hva som kom til å bli veien videre hvis man rykker ned fra nest øverste nivå.

-Er det unaturlig at et lag som Nybergsund går opp og ned mellom 1. og 2. divisjon i ny og ne, spurte Ola Brenden

Nevnte Brenden var klar på at han ville være med videre, uavhengig av hvordan sesongen ender for Nybergsund tabellmessig.

– Hver kamp lever sitt eget liv. I dag styrer vi mye, og slipper inn tre mål. Sånn er fotball. Hvis vi rykker ned skal vi gjøre alt for å komme oss opp igjen, og det vil jeg være med på, sa en offensiv Brenden.

Med fire runder igjen å spille ligger Nybergsund fortsatt under streken med 22 poeng. Neste helg møter de Ranheim på bortebane.