Neste års Peer Gynt: - Jeg gleder meg skikkelig

Tidligere har han spilt blant annet kongen i Spelet om Heilag Olav. Neste år er Pål Christian Eggen den nye Peer Gynt ved Gålåvatnet.

NYE PEER GYNT: Pål Christain Eggen er klar for å spille Peer Gynt ved Gålåvatnet.

NYE PEER GYNT; Pål Christian Eggen gleder seg til å spille Peer Gynt.

Foto: Kristian Vardsveen Storødegård / NRK

Han er godt kjent med historiske rollefigurer, Pål Christan Eggen. Blant annet har han vært med i spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Et år måtte han steppe inn på kort varsel, for nettopp å ikle seg rolla som Heilag Olav.

HEILAG OLAV; Pål Christian Eggen som Heilag Olav
Foto: Panorama Agency

Eggen ny konge på Stiklestad

Gleder seg

Den nye Peer Gynt gleder seg til å ta fatt på denne utfordringen. Det ga han klart uttrykk for, da han møtte pressen på Gålå søndag ettermiddag.

Han har også deltatt i NRK-serien Mammon, der han spilte Thorgrim Hammern. Ellers har han vært med i NRK-programmet Beat for Beat.

Pål Christian Eggen er utdannet ved Teaterhøgskolen. Han startet karrieren ved Trøndelag Teater, og er nå kollega med Charlotte Frogner ved Det Norske Teatret.

Den nye Peer Gynt er heller ikke ukjent i områdene rundt Gålå og i Gudbrandsdalen.Han har mye familie i Espedalen.

Etterfølger far og sønn Oftebro.

Pål Christian Eggen skal aksle rolla som den store verdensborger Peer Gynt. Det skjer etter at far Nils Ole Oftebro og sønnen Jakob, deler på å spille Peer Gynt for siste gang under årets oppsetning.

– Fantastisk å være tilbake på scenen

Også ny regissør for oppsetningen

NY REGISSØR PEER GYNT: Marit Moum Aune er klar til å ta fatt på regissør-jobben med Peer Gynt

NY REGISSØR: Marit Moum Aune er klar for å regissere Peer Gynt neste år.

Foto: Kristian Vardsveen Storødegård / NRK

Det kommer mange nye fjes inn i neste års oppsetning av Peer Gynt på Gålå. Ny regissør blir Marit Moum Aune. Hun har også regissert spelet om Heilag Olav for noen år siden–da Pål Christian Eggen var med.

-Stykket skal spilles på døl

Under presentasjonen på Gålå lørdag ettermiddag varslet den nye regissøren at det blir endringer.Hun vil ikke gå i detaljer, men røpet et par ting;stykket skal spilles på døl. Og vi skal tilbake til 1800-tallet.

Moum Aune har arbeidet som regissør ved flere teaterscener og i NRK. Hun har også fått Heddaprisen, for Engler i Amerika.

Himmelsk! Herlighet!

Hedmarking på laget

Det er flere nye ansikt på rollelista for Peer Gynt neste år. Ågot Sendstad fra Nes i Ringsaker skal spille rollen som Mor Åse. Her på dette bildet er hun nr. 2 fra venstre.

NYE FJES I PEER: fra v. Ellen Horn, Ågot Sendstad, Pål Christian Eggen og Marit Moum Aune.

NYE FJES BAK OG I PEER GYNT: Ellen Horn, Ågot Sendstad, Pål Christian Eggen og Marit Moum Aune

Foto: Kristian Vardsveen Storødegård / NRK