Pågrepet for medvirkning til drapet i Øyer

Politiet har pågrepet en person mistenkt for medvirkning til drapet på Bjarte Hansen (58) i Øyer. Se politiets pressekonferanse om pågripelsen direkte fra klokka 11.30.

Politiet og røde kors gjør søk rundt åstedet

LETER: Politiet og Røde Kors finkjemmet lørdag formiddag området rundt funnstedet i Hafjell.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud

Det skriver politiet i en pressemelding onsdag formiddag. Politiet holder en pressekonferanse om saken klokka 1130 i dag.

– I går pågrep vi en person, som er mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet på Bjarte Hansen i Øyer. Vi har foretatt foreløpig avhør av siktede, og vedkommende har fått forsvarer. Vedkommende blir framstilt for varetektsfengsling, skriver politiet.

Forsvarer vil ikke kommentere

Den etterlyste Kim Andreas Kristiansen, som er siktet for drap eller medvirkning til drap, er ikke pågrepet.

Advokat Lorentz Stavrum er oppnevnt som forsvarer for den som nå er pågrepet. Han ønsker ikke å kommentere rundt innholdet i saken.

– Jeg hadde et møte med min klient i går kveld, og vi skal også ha et møte i formiddag. Mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier Stavrum til NRK.

Ifølge politiet i Gudbrandsdal har de hatt saken som første prioritet, og har drevet intens etterforskning i godt samarbeid med Kripos.

Leter etter stesønn

Siktet Øyer-drapet

SIKTET: Kim Andreas Kristiansen er sporløst forsvunnet etter at hans stefar ble funnet drept.

Torsdag 14. august ble det funnet levninger etter en død person ved Hundersetervegen i Øyer. I tiden etter drapet har Gudbrandsdal politidistrikt hatt saken som første prioritet, og drevet intens etterforskning i godt samarbeid med Kripos.

Den drepte er identifisert som Bjarte Hansen (58) fra Øyer i Oppland. Politiet har gått ut med en etterlysning av hans tidligere stesønn, Kim Andreas Kristiansen.

Politiet har fått inn om lag 100 tips etter at de gikk ut med etterlysningen. Foreløpig har det ikke ført til at man har klart å komme i kontakt med den etterlyste 23-åringen.

Mulige medhjelpere

Over 30 politifolk er involvert i etterforskningen av drapet. Etterforskerne har blant annet jobbet mye med å få klarhet i om den drapssiktede kan ha hatt en eller flere medhjelpere.

– Jobben blir vanskeligere etter hvert som tida går, og det er en utfordring å lokalisere siktede nå. Etter vår oppfatning kan han være hvor som helst, også i utlandet. Vi vet ikke om han har pass med seg, sa politistasjonssjef Bergundhaugen til NRK tirsdag.

Ifølge VG brukte 23-åringen mobilen uvanlig mye natt til torsdag, altså kvelden før stefaren ble funnet. Det samme gjorde den drepte stefaren. Ifølge vitner var de to sammen i leiligheten i Øyer den natta.

Kripos ved bolig i Øyer

UNDERSØKTE BOLIG: Kripos har gjort omfattende undersøkelser ved en bolig i Øyer der den drepte 58-åringen skal ha bodd sammen med sin stesønn. Stesønnen er siktet og etterlyst i forbindelse med drapet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK