Øyer-tunnelen stengt
Foto: Even Lusæter

Øyertunnelen, E6

Oppsummert

Øyertunnelen ble åpnet 12.12.2012 og har siden åpningen vært preget av mange problemer og stengninger.

 • Sikkerhetstrøbbel i Øyer-tunnelen

  Øyer-tunnelen på E6 åpner igjen i løpet av dagen etter at den har vært stengt på grunn av en teknisk feil. Tunnelen har vært stengt en rekke ganger siden åpningen i 2012. Denne gangen var det trøbbel med sikkerhetssystemet som førte til stenging.

  Øyer-tunnelen stengt
  Foto: Even Lusæter
 • Tunnelsikkerhet

  Vegvesenet viderefører arbeidet med å sikre tunnelene. Tunneler på TEN-T nettet skal utbedres innen april 2019. Ytterligere om lag 250 riksvegtunneler skal utbedres blant annet med tunnelbelysning og vann- og frostsikring i neste NTP-periode. Tre store, nye prosjekter begrunnes i behovet for økt tunnelsikkerhet. Det er E16 Arna – Stanghelle i Hordaland, E6 Megården – Mørsvikbotn i Nordland og E6 Øyer – Tretten (nytt tunnelløp) i Oppland.

 • Stenger Øyertunnelen igjen

  Nok en gang stenger Statens vegvesen Øyertunnelen på E6 mellom Øyer og Tretten. Årsaken er arbeider i forbindelse med problemene med ventilasjonssjakta i tunnelen der vann kommer inn og fryser til is. Tunnelen vil derfor bli stengt fra tirsdag til og med torsdag i neste uke, skriver vegvesenet i ei pressemelding. Øyertunnelen har vært stengt flere ganger i vinter på grunn av problemer med ventilasjonssjakta.