Kim Andreas Kristiansen på cella i Gjøvik fengsel
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Øyerdrapet i lagmannsretten

Oppsummert

 • I august 2014 drepte Kim Andreas Kristiansen (24) sin stefar, Bjarte Hansen.
 • Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel i Gjøvik tingrett. Han anket dommen.
 • 14. desember starter ankesaken i Eidsivating lagmannsrett.
 • Aktor: 18 års fengsel

  Aktor i ankesaken etter Øyerdrapet mener Kim Andreas Kristiansen (24) bør dømmes til 18 års fengsel, to år mer enn han ble dømt til i tingretten. Forsvarerens påstand er ni år. Aktor mener det foreligger skjerpende omstendigheter, blant annet fordi Kristiansen parterte liket etter drapet.

 • Forsvarer: 9 års fengsel

  Forsvarer John Christian Elden mener Kim Andreas Kristiansen (24) bør dømmes til ni års fengsel for drapet på stefaren i Øyer. Kristiansen ble dømt til 17 års fengsel i tingrettens behandling, og ankesaken behandles i Eidsivating lagmannsrett denne uka.

 • – Han var en god person

  Søsteren til den avdøde i drapssaken i Øyer beskriver ham som en god person som elsket sine barn, og sa i retten i dag at hun ikke kan forstå bildet som andre familiemedlemmer har skapt. – Han fortjener ikke et slikt ettermæle. Han var ingen ond mann, sa hun.

  Ankesak Øyer-drapet.
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK
 • – Hverdagen gradvis mer normal

  Kameraten som ble truet til å hjelpe Kim Andreas Kristiansen til å kjøre bort liket etter drapet i Øyer, sier det som skjedde har gitt ham mye mentalt stress og traumer, men at hverdagen gradvis har blitt mer normal. Mannen i begynnelsen av 20-åra vitner i ankerettssaken som avsluttes i dag.

 • Rekonstruksjon i retten

  Andre dag av lagmannsrettssaken etter drapet i Øyer starter med videoavspilling av rekonstruksjonen på åstedet. På slutten av dagen er det ventet at aktor og forsvarer kommer med sine påstander om hvor lang straff Kim Andreas Kristiansen (bildet) skal ha for drapet.

  Kim Andreas Kristiansen i Gjøvik tingrett
  Foto: Lars Erik Skrefsrud / Lars Erik Skrefsrud