Hopp til innhold

Overgrepstiltalt slått ned i retten på Gjøvik

Den tiltalte i en overgrepssak på Gjøvik ble mandag slått ned i retten av kjæresten til et av ofrene i saken.

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

Familiefaren er tiltalt for seksuelle overgrep mot barn i alderen 0–18 år.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Den tiltalte satt i vitneboksen og forklarte seg om et overgrep i Hakadal i 2011 da dette skjedde, skriver Oppland Arbeiderblad.

Ifølge avisa så det ut som en mann slo den tiltalte i hodet med en hermetikkboks. Mannen skal ha ropt «Jævla feiging» og ble etter hendelsen ledet ut av salen av politi.

Vestoppland politidistrikt opplyser at mannen som angrep, er pågrepet. Den tiltalte fikk mindre skader, men saken er avsluttet for dagen.

– Han ble slått et par ganger i hodet

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

IKKE SKADET: Den overgrepstiltalte mannens forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, er sjokkert etter det som skjedde. Han sier klienten ikke ble skadet i angrepet.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Den overgrepstiltalte mannens forsvarer, advokat Vegard Aaløkken, er sjokkert etter det som skjedde.

– Han ble angrepet av en tilhører helt uten forvarsel. Han ble slått et par ganger i hodet av vedkommende. Det var helt overraskende og veldig ubehagelig for å si det forsiktig, sier Aaløkken til NRK.

Til Dagbladet sier Aaløkken at det var kjæresten til et av ofrene i saken som slo til den tiltalte med en hermetikkboks.

Forsvareren sier at det ikke er blitt konstatert noen skader på klienten etter overfallet. Han sier at planen er at saken skal fortsette i morgen tidlig.

Mannen i 40-årene fra Hadeland er tiltalt for overgrep mot både mennesker og dyr. Han er blant annet tiltalt for voldtekt og overgrep mot små barn. Det er åtte fornærmede i saken. Mannen skal ha oppsøkt barna på forskjellige steder på Østlandet.

– Litt uvirkelig

Statsadvokat Marit Bakkevig

DISKUTERER SIKKERHETEN: Statsadvokat Marit Bakkevig sier hun skal diskutere sikkerheten i rettssaken med Gjøvik tingrett og politiet.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Aktor i saken, statsadvokat Marit Bakkevig, reagerer alvorlig på hendelsen.

– Det er nærmest litt uvirkelig. Det er veldig sjelden at slikt skjer i norske rettssaler, så det kom totalt overraskende på oss alle sammen, sier Bakkevig.

Statsadvokaten har aldri tidligere opplevd noe tilsvarende. Hun regner likevel med at de kan fortsette hovedforhandlingen i morgen som planlagt, og uten store forandringer i sikkerhetsopplegget.

– Det diskuterer vi vel litt med tingretten og politiet. Jeg tror vel ikke at det er behov for noe annet enn at de som fremstiller vitner, følger litt mer med når tiltalte er i vitneboksen og plasserer seg litt mer hensiktsmessig enn det de har sittet hittil, sier hun.
LES OGSÅ: Mor til overgrepsoffer: – Jeg fikk sjokk da jeg skjønte hva datteren min hadde blitt utsatt for

Flere saker fra Innlandet